Black Carbon: umetnost i klimatske promene

 Black Carbon: umetnost i klimatske promene
čet, 5. avgust 2021, 20:00 h
Beograd,

U četvrtak 05. avgusta u 20h u UK Parobrod  je otvaranje izložbe “Black Carbon: umetnost i klimatske promene”. Problem zagađenja postao je u naše vreme u tolikoj meri aktuelan, da je prerastao u čestu inspiraciju  umetničkih istraživanja, što je dovelo do zapaženih izložbenih projekata i značajnih umetničkih radova u različitim žanrovima i tehnikama. Na tragu aktuelnosti ove umetničke prakse, kao i u želji da ukažemo na doprinos Tihomira Novakova istraživanju uzročnika zagađenja životne sredine, koncipirana je izložba koja nosi naziv njegovog otkrića: Black Carbon.

Zasnovana na digitalnim interpretacijama ovog pojma, zagađenja životne sredine i potrage za boljim okruženjem, izložba je okupila osmoro umetnika različitih nacionalnosti, što predstavlja još jedan način da se kaže na globalni značaj problema.

Učesnici projekta su: Džastin Brajs Gargalja, Bull.Miletić je umetnički tandem koji čine Sinne Tollerud Bull i Dragan Miletić, Dragan Dragin, Biljana Golubović, Ron Hat, MPart (Maja Budžarov i Predrag Šiđanin), MP Art – Luka Tilinger, MP Art Miljan Terzić, Đorđe Marković, Snežana Petrović, Snežana Saraswati

Autorke izložbe: Jasna Kujundžić Jovanov i Ana Novakov

Izložba će biti otvorena do 29. avgusta 2021. god.

Više informacija u prilogu mail-a.

Dobrodošli!


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..