Fenomen rokenrol kulture – od ideologije ka praksi

Fenomen rokenrol kulture – od ideologije ka praksi
uto, 2. mart 2021, 19:00 h
Beograd,

Pozivamo Vas u utorak, 02. marta u 19h u UK Parobrod na ciklus tribinu: Fenomen rokenrol kulture – od ideologije ka praksi. Teme tribine biće su Uticaj medija na muzičku scenu od dvehiljaditih godina do danas & Važnost potkulturalnih praksi u savremenom društvu. Tribina Uticaj medija na muzičku scenu dvehiljaditih godina markiraće pitanja razvoja lokalne muzičke scene i istaći važnost programa radija Dvestadvojke. Sagovornik Miloš Georgijević Gera, voditelj na Dvestadvojci i član benda Mortal Kombat, napraviće osvrt na važnost praksi radija od ranih dvehiljaditih godina do danas, kroz zastupljenost potkulture u javnom diskursu.

Uspostavljanjem veze između muzičke scene u formativnom periodu i medija koji prenosi njen sadržaj široj javnosti, dolazi do društvene stabilizacije vrednosti koja daljom rekontekstualizacijom kreira nove muzičke standarde. Time se uspostavljaju društveni normativi koji se kroz praksu ogledaju u zastupljenosti ideologije u svakodnevnom životu pojedinca.

Preispitivanjem značenja muzičkog takmičenja demo bendova, sagovornik će napraviti osvrt na vreme njegovog delovanja i značaj koji je ustanovio na tadašnjoj rokenrol sceni.

U drugom delu tribine Važnost potkulturalnih praksi u savremenom društvu, fokus će biti na periodu od dvehiljadedesetih godina, kada Gera aktivno učestvuje na muzičkoj sceni sa bendom Mortal Kombat. U sklopu ove teme, učesnik tribine će istaći načine delovanja potkulturalnog benda u današnjem vremenu, ali i razlike u recepciji rokenrola u odnosu na vreme kada su za njegovu prezentaciju bili korišćeni tradicionalniji mediji. Preispitivanjem pojave interneta, Georgijević će predstaviti načine na koje bend uspeva da prezentuje svoju muziku, kao i prateće sadržaje koji upotpunjuju ideološki aspekt njihovog delovanja.

Gost: Miloš Georgijević Gera (Radio 202, Mortal Kombat); Autor i moderator: Jelena Pavićević


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..