Dani srpskog klasičnog filma ekskluzivno na velikom platnu

Dani srpskog klasičnog filma ekskluzivno na velikom platnu
pet, 30. oktobar 2020 - čet, 5. novembar 2020

Najmoderniji bioskop u regionu, Cineplexx Galerija Belgrade će ekskluzivno organizovati Dane srpskog klasičnog filma, u okviru kojih će biti prikazana najveća ostvarenja domaće kinematografije. Na velikom platnu novootvorenog Cineplexx bioskopa će biti pušteno sedam restauriranih naslova jugoslovenske kinematografije u periodu od 30. oktobra do 5. novembra. Kao što je za Amerikance čuvena Terminatorova: ,,Vratiću se” ili Klarka Gebla: ,,Iskreno, draga, baš me briga” (Prohujalo s Vihorom), za nas su: ,,Vozi, Miško!”, ,,I tata bi, sine”, ,,Đura će ti oprostiti što te je tukao”, ,,Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda“, ,,A zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović“ i mnogi drugi filmski citati. Činjenica je da su biseri sa velikog platna odavno postali deo rečnika današnjice.

U okviru Cineplexx dana srpskog klasičnog filma će se prikazati sedam kultnih ostvarenja producentske kuće Centar Film: „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Varljivo leto ’68“, „Lepota poroka“, „Davitelj protiv davitelja“, „Nešto između“ i „Poseban tretman“. Susret nove publike sa ovim klasicima u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu predstavlja pravi spoj klasičnog i modernog i od velikog je značaja za našu kinematografiju.

Ova ostvarenja su oduvek bila voljena među publikom i predstavljaju blago naše kulture. Samim tim, od velike važnosti je bilo sačuvati ove filmove i dati priliku publici da se podseti ili upozna sa velikanima srpskog glumišta, kao i najistaknutijim filmskim stvaraocima sa ovih prostora. Ponovo će se na velikom platnu pojaviti Dragan Nikolić, Milena Dravić, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Olivera Marković, kao i mnogi drugi istaknuti glumci i glumice koji su obeležili scenu ovih prostora nekoliko decenija unazad.

Kultna ostvarenja digitalno su restaurirana u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Jugoslovenske kinoteke u okviru projekta ’’VIP Kinoteka’’ koji od 2017. sprovode Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile.

Karte za Dane srpskog domaćeg filma će uskoro biti u prodaji po ceni od 300 dinara!

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs.

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..