Jack Dimich u KC Gradu: Monodrama Oj, živote!

Jack Dimich u KC Gradu: Monodrama Oj, živote!
čet, 26. decembar 2019, 19:00 h
Beograd,

Monodrama „Oj, živote!“ koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Jack Dimich biće izvedena pred beogradskom publikom, prvi put na sceni Kulturnog centra Grad u četvrtak, 26.12. u 19 sati. Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće.

Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća.

Jack Dimich diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: LAW & ORDER, CSI, BURN NOTICE, CASTLE, THE BLACKLIST, ELEMENTARY, SLEEPER CELL, HAWAII FIVE-O, MADAM SECRETARY, LILYHAMMER, LIMITLESS, BRAINDEAD, STARTUP, BLUE BLOODS, WELCOME TO BROOKLYN i UNDERCOVERS. Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: TURNEJA Gorana Markovića, TRAVELATOR Dušana Milića, SRPSKI OŽILJCI Vladimira Rajčića, VOLJA SINOVLJEVA Nemanje Ćeranića i NEKE DRUGE PRIČE Ane Marije Rossi. Igrao je i u prvoj sezoni humorističke serije KONAK KOD HILMIJE - oficira američke mornarice Pukovnika Forda, zatim u serijama DRŽAVNI SLUŽBENIK Predraga Gage Antonijevića, a nedavno i kardinala Randazza, na italijanskom jeziku, u domaćem filmu KLJUČ Marka Šopića u kome mu je poverena uloga glavnog negativca. 2013. godine igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle u predstavi TESLA engleske autorke Sheri Graubert na Off Brodway-u u Njujorku u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić. Film Željka Mirkovića TESLIN NAROD, igrano-dokumentarna drama u srpsko-američkoj produkciji , u kome ponovo tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. godine i time zvanično postao kandidat za Oskara 2020.

Jack Dimich do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Živi na relaciji Njujork – Beograd. Predstava je igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.


Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..