GODINI IGRANJA 100-TO IZVOĐENJE MJUZIKLA JADNICI

GODINI IGRANJA 100-TO IZVOĐENJE MJUZIKLA JADNICI
pon, 23. maj 2022, 19:30 h
,

U ponedeljak 23. juna u 19:30 na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum u premijernom izvođenju sa duplim podelama - Kada je u pozorištu davne 2007. postavljen mjuzikl JADNICI (Les Misérables), prvi mjuzikl na sceni Madlenianuma, nisu ni slutili da će doživeti ovakvu dugovečnost, niti da će doći do 100-tog izvođenja. Mjuzikl koji su sad već videle generacije naše publike u režiji Nebojše Bradića i pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, i dalje intrigira. Prva premijera bila je 18. oktobra 2007. godine, sa Zafirom Hadžimanovim u ulozi Žan Valžana. Na zhtev publike i kuturne javnosti ova kultna predstava, koja je postala zaštitni znak Madlenianuma, obnovlja se 2014. godine sa istim autorskim timom, ali sa velikim promenama u podeli uloga.

U ulozi Žana Valžana se pojavljuje Nebojša Dugalić, a sa druge strane, neki od glumaca su zamenili uloge, poput Dejana Lutkića koji se sad pojavljuje kao Inspektor Žaver i Srđana Timarova koji je u obnovljenoj predstavi Tenardije, pored njih tu su i vrhunski glumci: Ivan Bosiljčić, Katarina Gojković, Nataša Marković, i pevači Branislava Podrumac, Ljubomir Popović, Zoran Leković. Ansamblu Jadnika su se tokom godina pridružili i: Slaven Došlo kao Marijus, Mina Gligorić kao Kozeta, ali i Fantina i Eponina, Nevena Đoković kao Kozeta, a od ovog meseca imaćemo prilike da gledamo Branislavu Podrumac kao Fantinu...Niko nije ostao ravnodušan na male glumce-soliste: Gavroša, malu Kozetu i Eponinu. Kako su naša deca rasla tako su se i smenjivala deca u ovim ulogama.

Šire saopštenje u prilogu. Fotografije iz prve predstave Vladimir Nešović, fotografije obnovljene predstave Marina Lukić i Zoran Škrbić.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..