Spajajući vekove - 30 godina DAH Teatra

Spajajući vekove - 30 godina DAH Teatra
sre, 23. jun 2021 - ned, 27. jun 2021

U junu ove godine od 23. do 27.06. DAH Teatar proslavlja svoj trideseti rođendan događajem „Spajajući vekove“. Registrovano kao Udruženje građana, DAH je svojim delovanjem prepoznato kao profesionalno, savremeno pozorište, odnosno umetnički kolektiv koji koristeći tehnike savremenog teatra stvara angažovanu umetnost sa namerom da utiče na pozitivan razvoj društva. Rad DAH Teatra temelji se na divajzing (devising) pozorišnoj formi (metodologiji), a predstave i projekti su rezultat dugotrajnog procesa. Polazeći od teme, radeći na raskrsnici između pozorišta, plesa i vizuelne umetnosti DAH Teatar stvara predstave sa vizijom o kreiranju nenasilnog i tolerantnog društva.

Rad DAH Teatra je prepoznat ne samo kod nas, već i u svetu i o njemu su objavljene knjige i brojne  studije.

U okviru programa „Spajajući vekove“ DAH Teatar će prikazati sve predstave koje trenutno ima na repertoaru, a ekskluzivno će prikazati poslednju produkciju Odin teatra, njihovih bliskih saradnika ovih trideset godina, organizovaće susrete, razgovore, performativna predavanja i koncerte.

Događaji će se odvijati u Narodnom pozorištu, Dorćol placu, Muzeju Jugoslavije, Malom pozorištu “Duško Radović”, Ustanovi kulture Parobrod, uživo i onlajn.

„Spajajući vekove“ će kroz slavljenje trajanja jednog umetničkog kolektiva - pozorišne trupe slaviti smisao i neophodnost umetnosti i pozorišta kao načina otpora besmislu i destrukciji.

Podršku pružilo Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Vizuelno rešenje plakata festivala: Neša Paripović, grafički dizajn: Jovan Čekić.

Photo by Djordje Tomic

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..