JUBILEJ PREDSTAVE „KUMOVI“ - 150. IZVOĐENjE

JUBILEJ PREDSTAVE „KUMOVI“ - 150. IZVOĐENjE
pet, 21. februar 2020
Beograd ,

Predstava „Kumovi“ ovog meseca će biti odigrana 150. put, a jubilarno izvođenje je zakazano za 21. februar. Nastala je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a glumačku ekipu čine Dragan Petrović Pele, Danica Maksimović, Branimir Brstina, Milica Mihajlović i Radoslav Milenković. Iskustvo pisca, čije drame u Zvezdara teatru najčešće dolaze bar do trocifrenog broja izvođenja, sjajna glumačka ekipa i veoma zanimljiva priča u srcu predstave, nagoveštavali su još na samom početku dugovečnost ovog komada na sceni.

Premijerno, predstava je izvedena 27. januara 2012. godine. U istoj godini kada je nastala, predstava je osvojila ukupno devet nagrada, šest nagrada na „Danima komedije“ u Jagodini. Pisac Dušan Kovačević podnaslovom najbolje objašnjava ovaj komad - „komedija svakodnevne tragedije“.

„Kumovi su neobična priča o prijateljstvu čoveka koji je ostao bez posla sa kerom iz obližnjeg parka koji, takođe, nema posao. I ta priča počinje obično, kao sve priče koje će kasnije da se iskomplikuju i da dobiju sasvim drugo značenje. U osnovi je triler i ne bih ga prepričavao, jer ću otkriti ko je ubica. Ono što me je pišući zanimalo, današnja je ekonomska i politička situacija u našoj zemlji. Ali ne ispričana na uobičajeni, politikantski način koji ima svoju trajnost i vrednost samo dok ta politička situacija traje“, kaže pisac Dušan Kovačević.

Ulogu Predraga Mikija Manojlovića, koji je predstavu odigrao 99 puta, preuzeo je kolega Dragan Petrović Pele. Glumica Danica Maksimović kaže da joj je veliko zadovoljstvo što igra u ovoj predstavi.

„I pre premijere predstave Dušan Kovačević mi je jednom prilikom rekao da ćemo igrati predstavu najmanje dvesta puta. Tada sam bila potpuno začuđena, ali sada vidim da je bio u pravu. Njegovi tekstovi su kompleksni i narod ih voli. Publici se predstava toliko dopada, da nam se uz aplauz često dogodi da cela sala počne da laje. Mi predstavu igramo spontano, zabavljamo se na sceni i publika naravno to oseća. Ovo je divna i topla priča, velika je radost dolaziti na tu predstavu“, kaže Danica Maksimović.


Zvezdara teatar
Milana Rakica 38, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..