Reditelj Bob Bajington gost 5. IndieBelgrade festivala!

Reditelj Bob Bajington gost 5. IndieBelgrade festivala!
čet, 12. decembar 2019 - ned, 15. decembar 2019
Beograd,

Prošle godine na Festivalu nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“ u Domu omladine publiku je oduševila nadrealistička SCI-FI komedija „Zauvek beba“, priča o junaku koji odbija da odraste i emocionalno sazri, ispričana kroz alegorijsku priču o budućnosti u kojoj će se prodavati bebe koje ne rastu i jedu samo jednom mesečno. Reditelj filma Bob Bajington (Bob Byington) stekao je tako brojne poklonike u Srbiji. Ovaj teksaški nezavisni autor dobro je poznat svetskoj filmskoj javnosti.

Od SXSW festivala u Teksasu, preko stipendije Sandens Lab-a do Travers Siti festivala i podrške reditelja Majkla Mura i Ričarda Linklejtera, njegov rad privukao je znatno veću pažnju i evropske publike posle Specijalne nagrade žirija festivala u Lokarnu za film „Neko me gore tamo voli“ iz 2012, u kojoj igra zvezda serije „Fargo“ i njegov čest producent Nik Oferman.

Od tada Bajington radi i sa evropskim koproducentima poznatim po saradnji sa Džimom Džarmušom i Ričardom Linklejterom, a u njegovim filmovima igraju i zvezde kao što su Džejson Švarcman, Olimpija Dukakis ili Kieran Kalkin.

Ove godine, Bob Bajington stiže u Beograd, na 5. IndieBelgrade festival sa svojim najnovijim, nagrađivanim ostvarenjem „Frensis Ferguson“ , satirom o seksualnoj napasnici, profesorki na zameni kojoj je život u braku toliko dosadan, da je rešila da ga uništi vezom sa sedamnaestogodišnjim učenikom.

Ovaj film afirmiše sve one kvalitete po kojima je Bob Bajington jedinstven – samoironiju i specifičan humor u momentima „kad mu nije mesto“, esejistički i često „komentatorski“ pristup, specifičan rad – kako sa glumcima za koje često voli da napiše uloge, tako i sa naturščicima, a uz dosledno negovanje estetike nezavisnog filma i duha autorske slobode.

U subotu, 14. decembra 2019. od 13:00 u Domu omladine Beograda Bob Bajington će održati master-klas „Od scenarija do ekrana“, u okviru kojeg će anaziriti rad na scenariju, kao i snimljene scene i materijale iz svog najnovijeg filma, a akcenat će biti na radu sa glumcima. Master-klas je otvoren za sve zainteresovane, a ulaz će biti slobodan.

Istog dana, 14. decembra od 20:00 u Velikoj Sali Doma omladine biće održana srpska premijera Bajingtonovog filma „Frensis Ferguson“,  nakon koje će uslediti razgovor autora sa publikom festivala. Ulaznice, po ceni od 300 dinara su u prodaji na TicketVision blagajni u DOB-u.
 
Uživajte u jedinstvenom talentu Boba Bajingtona i u novim ostvarenjima nezavisnog američkog filma, samo na 5. „IndieBelgrade“ festivalu od 12. do 15. decembra u Domu omladine Beograda!

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Ambasada SAD u Beogradu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Photo: Matthew Mahon


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..