6. PANČEVO FILM FESTIVAL

6. PANČEVO FILM FESTIVAL
sre, 4. decembar 2019 - ned, 8. decembar 2019

Pančevo Film Festival (PAFF) je internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, čije će se treće izdanje održati od 4. do 8. decembra na više lokacija u Pančevu. Festival obuhvata šest filmskih programskih celina, sačinjeni od filmova sa svih krajeva sveta, i brojne prateće programe. PAFF je posvećen negovanju i promociji nezavisne autorske kinematografije i filmova koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici.

Glavna misija festivala je da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da, kroz prisustvo mladih talentovanih autora na festivalu, promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika i da doprinese stvaranju i negovanju nove filmske publike.

Ulaz na sve filmske projekcije i prateće programe  festivala - je besplatan.

Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici iz Pančeva i okoline okupljeni oko udruženja građanja Pančevački filmski festival, u saradnji sa Domom omladine Pančevo i Kulturnim centrom Pančeva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Pančeva.

Svake godine, timu festivala se pridružuje i preko 50 volontera i volonterki, kao i mladi žiri sačinjen od pančevačkih srednjoškolaca/ki.

Za više informacija o pozivima za učešće, kao i programu festivala, pratite facebook stranicu Pančevo Film Festival

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..