25 GODINA PREGNUĆA I USPEHA - Dan Madlenianuma

25 GODINA PREGNUĆA I USPEHA  - Dan Madlenianuma
čet, 26. januar 2023
,

U četvrtak, 26. januara u 19.30h odigraće se Opera Đakoma Pučinija Turandot - Od prethodnog jubileja koji smo sa ponosom proslavili uz trotomno izdanje luksuzne Monografije Madlenianuma, gde je prikazan naš rad u prvih 20 godina, sa novim direktorom Andrejom Rackovim i njegovim pojačanim timom, nastavili smo davno zacrtane težnje da našem gradu pružimo atraktivne i vrhunske sadržaje koji će zadovoljiti probrani ukus publike. I dalje angažujući svetske umetnike i otkrivajući nove mlade talente doprineli smo bogatom kulturnom životu Zemuna, kao i prestonice. U godinama korone pozorište je imalo kratak prekid igranja predstava, ali čak i tad smo imali on-line sezonu, svakodnevno emitujući naše najbolje produkcije iz prethodnih godina.

Čim su to uslovi dozvolili, ponovo smo se vratili na scenu našoj vernoj publici, postavljajući nove naslove. Ponosni smo što se publika u celosti vratila našem pozorištu i što se za predstave traži karta više. Od ove sezone smo Ustanova kulture, verujući da će nadležni državni organi prepoznati napor i kvalitet, kao i doprinos Madlenianuma kulturnom životu zemlje. Ovakvo pregnuće, raskoš i uspeh ne bi bio moguć bez naše posvećene gospođe Madlene Zepter, osnivača i donatora, čija se vera u lepotu i istrajnost u nameri da ostavi nešto svom gradu, pokazala ne kao san, već kao vizija koja ima svoje opravdanje, i kojoj smo večno zahvalni. Kako je to naveo Nikolas Pejn, direktor Opera Evrope: „Zahtevalo je to viziju proroka; stvaralačku maštu umetnika; strateški plan generala; rešenost posvećenika; ljubav istinskog rodoljuba.“

Dan Madlenianuma ćemo kao i svake godine proslaviti 26. januara od 19.30 časova uz našu poslednju predstavljenu premijeru, ovog puta u koprodukciju sa Narodnim pozorištem u Beogradu, operu Đakoma Pučinija Turandot, prisećajući se i prve premijere održane na našoj sceni, opere Tajni brak. Kao i tada 1999. godine na sceni je Jasmina Trumbetaš Petrović, ovog puta kao princeza Turandot, dok će svoj debi u ulozi Kalafa imati Nikola Kitanovski, a baletsku rolu Dušu princeze Lou-Ling tumačiće Olga Olćan.

 


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..