V Međunarodni FraktalART festival

V Međunarodni FraktalART festival
sub, 21. avgust 2021 - sub, 28. avgust 2021
,

V Međunarodni FraktalART festival u Kući Kralja Petra će trajati od 21. do 28.08.2021. U okviru festivala, održava se samostalna izložba, tri umetnice kao tri vrline i tri svetlonosne reči: VERA NADA LjUBAV - Ana Bogdanović, Tatjana Karabašević i Ljiljana Nestorović. Publika će na festivalu imati priliku da pogleda i internacionalnu izložbu "Ženska duša" na kojoj je prikazano 165 dela iz 36 zemalja sveta. Organizator izložbe je međunarodno udruženje akvarelista, International Watercolor Society – IWS, a osnovna tema i poruka ove postavke je borba protiv nasilja nad ženama. Izložba je krenula iz Perua, a posle Italije i Poljske, stiže u Srbiju, pa nastavlja svoj put, dalje po svetu.

"Iza zatvorenih očiju" je putujuća izložba crtača SFN fraktala i fraktalnih crteža. U ovoj izložbi pored Kluba crtača fraktala, učestvuju i radovi dece iz Žitorađe, nastali na XI Likovnoj koloniji Koreni 2021. Izložba je predstavljena u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Beogradu, a osim u Srbiji, gostovala je i u više gradova u Grčkoj.

Izložba "Jerusalim očima umetnika" predstavlja Jerusalim iz drugog ugla, očima umetničkih fotografa i slikara iz Palestine. Autor postavke je gospodin Osamah Al Xindi, konzul, ataše za kulturu, ambasade Države Palestine u Republici Srbiji.

Pored izložbi, posetioci će imati priliku da učestvuju na kreativnim radionicama, crtanja SFN fraktala, terapeutskog, meditativnog crtanja, zatvorenih očiju, autora Ljiljane Nestorović, slikanje na platnu sa Umetničkim studiom Art i Vino i akvarel tehnike sa Tatjanom Karabašević.

Teme, koje će biti zastupljene na festivalu su šarenolike kao i fraktalni crteži. Fondacija MVC predstaviće svoj projekat Kolektivno stanovanje, jednu humanu priču i Međugeneracijski volonterski centar.

Akademija FraktalART , sprema nova učenja za nova vremena, koja su pred nama. Interesantno predavanje, spoj nauke, umetnosti, duhovnosti, art-terapije, art-psihologije, SFN spontanih fraktalart neurozapisa...i gosti, stručna lica iz različitih oblasti (medicine, psihologije, holizma, umetnosti...)govore na temu kreativnosti u službi zdravlja.

Škola Iskon, predstaviće program za art-terapeute, fakultativne programe i radionicu integrativnog fraktalnog crtanja.

SK Centar Ćirilica, spremio je dva predavanja i promociju nove knjige, Bukvar pravoslavlja, Olgice Stefanović.

Gosti će uživati na Putu umetnika sa arh. Bojanom Pražić, koja uspešno ispisuje terapeutske jutarnje stranice, i svoje spoznaje deli sa iskustvenom grupom.

Maeve Swan, egzotična i nesvakidašnja umetnica, predstaviće svoj rad i pokloniti publici performans, kao pozdrav iz budućnosti.

Dan Države Palestine, rezervisan je za Ambasadu Države Palestine u Republici Srbiji i promociju bogate kulture i tradicije ove daleke zemlje, kao i neraskidivu vezu srpsko-palestinskog prijateljstva, koja datira još iz doba Svetog Save, iz 13.veka. Legende o Svetom Savi se do danas čuju u Palestini, a ostao je običaj od davnina, da muškoj deci daju ime po toj legendi, po našem svetitelju Savi.

PROGRAM FESTIVALA:

IZLOŽBE:
    
1. ŽENSKA DUŠA, međunarodna putujuća izložba akvarela,  pokrenuta iz Perua. Posle Italije i Poljske gostuje u Srbiji, pa nastavlja dalje po svetu sa porukom: Ženski princip je ljubav  i ništa drugo…

2. IZA ZATVORENIH OČIJU , putujuća izložba SFN fraktalnih crteža, art-terapeuta i crtača SFN fraktala iz zemlje i regiona

3. JERUSALIM OČIMA UMETNIKA, autor postavke Osamah Al Hindi, konzul, ataše za kulturu Ambasade Države Palestine u Srbiji

I TRI Samostalne IZLOŽBE, zajedničkog naziva Vera, Nada, Ljubav…

1. Ana Bogdanović , samostalna izložba VERA…

2. Tatjana Karabašević, samostalna izložba NADA…

3. Ljiljana Nestorović, samostalna izložba LJUBAV.

PROGRAM:

SUBOTA 21.8. u 10.00h  Svečano otvaranje 6 izložbi, predstavljanje programa i učesnika festivala, 11.00h radionica crtanja fraktala na temu, Kolektivno stanovanje;

12.00h Gost festivala - Fondacija MVC i Kolektivno stanovanje

PONEDELJAK 23.8. Gost festivala Kulturni centar Ćirilica

12.00h Radionice: Kaligrafija u SFN fraktalu i akvarel tehnike.. Predavanja:

14-00h  Život i delo Save Mrkalja

15.00h Očuvanje i zabrana ćirilice kroz vekove

16.00h Promocija knjige Bukvar pravoslavlja, Olgice Stefanović

UTORAK 24.8. Gosti festivala Škola Iskon I Umetnički studio ART I Vino,  

10.00h vođenje kroz 6 izložbi FraktalART festivala

12.00h -18.00h predstavljanje Škole integrativne fraktalnosti Iskon, radionica integrativnih fraktalnih crteža Škole Iskon i  radionica Studija Art i Vino

SREDA 25.8. Gosti festivala: IWS Srbja, Ženska duša i Bašta stihom obojena

12.00h Radionice: Ženski princip u SFN fraktalu i akvarel tehnike, nacrtaj mi pesmu..

14.00h Vođenje kroz izložbu Ženska duša, radionica IWS Tatjana Karabašević

16.00h Bašta stihom obojena, pesničko veče- Vladanka Cvetković i prijatelji

ČETVRTAK 26.8. Gost festivala arh.Bojana Pražić na Putu umetnika

12.00h Radionica: Mixmedia sa Maeve Swan

14.00h Radionica: Umetnički  SFN fraktali i akvarel tehnike na putu umetnika

16.00h Besede: Na putu umetnika sa Bojanom Pražić i Lili EN

PETAK 27.8. Otvoreni dan Države Palestine,
Gost festivala: Ambasada Države Palestine u Republici Srbiji i nj.e. gospodin Mohammed Nabhan, ambassador Države Palestine u Republici Srbiji

12.00h Radionice: Crtanje tradicionalnih motiva Srbije i Palestine, sličnosti i razlike u SFN fraktalu i akvarel tehnici.

14.00h Kulturna saradnja dva naroda, koju je započeo Sveti Sava još u 13.veku.

16.00h Izložba: Jerusalim okom umetnika;

18.00h Folklorna grupa, muzički program, specijaliteti palestinske tradicionalne kuhinje.

SUBOTA 28.8. Gost festivala: SENSA magazin,
Predavanja:

10.00h Holizam i reprogramiranje Bića, dr. Boško Hristić

12.00h Sto posto zdravlje, dr.Dušica Milićević

16.00h FraktalART akademija, radionice sa autorom SFN programa: Spontani fraktalart neurozapisi, Reprogramiranje Bića u SFN fraktalu, Holistički pristup životu- sto posto zdravlje

18.00h Svečano zatvaranje samostalnih izložbi :
Ana Bogdanović, Tatjana Karabašević, Ljiljana Nestorović
Završna reč autora FraktalART festivala
Koktel : Fraktal- ART i Vino za prijatelje

Zbog propisanih mera i ograničenog broja mesta, poželjno je prijaviti se za radionice: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..