POLJE UMETNOSTI – POLJE BORBE

POLJE UMETNOSTI – POLJE BORBE
sre, 23. jun 2021, 19:00 h
Beograd,

Panel diskusija o borbama za bolje uslove rada u umetnosti održače se u sredu, 23. juna od 19h u Paviljonu Veljković, Birčaninova 21. Kada je početkom prošle godine nastupila pandemijska kriza, loši uslovi rada u sferi kulture i umetnosti postali su vidljivi. Višedecenijska degradacija umetnosti i kulture samo je jedan u kontestu globalnih neoliberalnih procesa deregulacije. Pandemija je učinila da se mnogi pojedinci, udruženja i inicijative na regionalnom i međunarodnom nivou aktivnije angažuju i konfrontiraju ovim procesima, zahtevajući bolje socijalne, ekonomske i profesionalne uslove rada u umetnosti i zalažući se za svrsishodniju ulogu umetnosti u društvu.

Panel diskusija je prilika da se inicijative iz regiona i Evrope predstave i pokušaj da se kroz razmenu iskustava definišu smernice i strategije za nastavak borbe na profesionalnom i životnom polju umetnosti.

Panel diskusija se organizuje kao nastavak debatno-istraživačkog programa “Ka horizontalnosti u umetnosti” uz podršku Sektora za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i u saradnji sa projektom Reshape Europe.
 
Učesnici: Katja Praznik (SLO/SAD), Giuliana Racco (PAAC, CAT), Dušica Vesnić i Dejan Marković (Udruženje likovnih umetnika Užice, SRB), Igor Rakčević (ULUCG, CG), Ana Kutleša (Za K.R.U.H., HR), Sanela Nuhanović (Javna ustanova Collegium artisticum Sarajevo, BIH), Joery Scheepers (SOTA, BE), Dirk de Wit (Flanders Arts Institute, BE), Milica Ilić (ONDA, Reshape, BE), Marijana Rimarić (Pogon, HR), kao i predstavnici ULUS-a: Vahida Ramujkić, Tijana Cvetković, Isidora Ilić, Miodrag Vargić, Milan Đorđević, Danilo Prnjat, Marija Kauzlarić, Milena Putnik, itd.

Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, a priključenje će biti omogućeno i putem
Zoom linka: https://us02web.zoom.us/j/83489227223



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..