Izložba “Index” Darka Vukića

Izložba “Index” Darka Vukića
uto, 30. mart 2021 - pet, 16. april 2021
Beograd,

Od 30. marta do 16. aprila 2021. // Galerija Doma omladine Beograda. Tekst ove izložbe upravo jeste ova izložba, na zidovima i u ovom dokumentu. Rez je skup naslova izložbi realizovanih od 2011. do ove danas. Generativna artikulacija prostorno raspakovana je u kontekst-senzitivnim zonama autorstva. Za oprobavanje ekstraktovanja leksikografskog, ne-estetskog, semantičkog, simboličkog, referencijalnog i temporalnog agensa upotrebljena je površina zida. Zgusnuta arbitrarnost materijalizuje se kao lettering cutter folijom. Nizanje precizno sečene tipografije uvodi u igru relacija, linija nasumičnih označitelja, gestova koji ispoljavaju diskurzivne operacije kao razmene, rad sa margine koja demonstrira postupak kao zauzimanje poziciije, interesovanjem i jvantifikovanjem istog. 

Strpljive zone zapleta prema sopstvenoj su materijalnoj prisutnosti unutar faktografskog imenitelja ili dostupne imaterijalnosti. Sklopovi su narativna iskliznuća koje kao takva istorija već dobro poznaje. Ali ostaje otvorenost prema konceptima indiferentnog komemorativnog statusa quo/gde?

Prema pitanjima kritike moći interferencije mišljenja (i) generisanja tekstualnosti da se aplicira na prostorne rekurzije između istorije i galerije. Indiferentnost kao kritika koja izaziva uzmenirenost, svi prigovori su meta. Indiferentisti se pretvaraju da govore iz istine koja prevazilazi njihovu sopstvenu otelotvorenu perspektivu. U sred srpske nacionalne epifanije stvaraju se kreativne indiferentne klase, koje pokazuju da identiteti kao i njihovi naslovi i imena, budući da su iz klasne segmentacije, nemaju veze ni sa bićem ni sa iskustvom (umetnosti), nego su proizvod tehničkog kompozita indiferentne radne snage od strane kapitala.

Rad na otkrivanju dejstvujućih osobina indiferenrnosti kao kritičkog stava i njegove destilacije, otkrile bi verovatno čitav set paradoksa enkapsulacije. Dalje možemo samo razgovarati kakve matrice ovaj dole skup može da kroji.

Darko Vukić (1992, Ivanjica) 2016 MFA, FLU Beograd, u 2020. Hekler Asembli za umetnost radničke klase #13, Berlin. Saradnik na projektima KC Rex, Remont i voditelj radijskog programa „Sceniranje“. Kustos Prosthetic paviljona za digitalne umetnosti. Urednik platforme $WARM, web-magazina Tag. Objavljuje radove press i online, non-copyriot, AOTWC#13, Tristotrojka, Post(blank), Shapeshift#1…

vukicd.info

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.

www.domomladine.org


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..