Alternative film-video festival 2020 - ONLAJN IZDANJE

Alternative film-video festival 2020 - ONLAJN IZDANJE
sre, 9. decembar 2020 - ned, 13. decembar 2020

Sutra počinju Alternative. Alternative 2020 se kao i mi sa njima, prilagođavaju se okolnostima, pa će ljubitelji ovog festivala, filmove i prateće programe moći da gledaju preko platformi YOUTUBE, VIMEO, ZOOM od 9. do 13. decembra. Zbog teške situacije, održavanje festivala je bio pod znakom pitanja, ali Dom kulture Studentski grad, kao i ceo tim Alternative film/video su dali sve od sebe, da ovakav festival živi i u najtežim vremenima. iako se zbog neizvesne situacije kasnilo sa objavom konkursa za prijavljivanje filmova, stiglo je čak preko 400 prijava, od kojih su selektori festivala Isidora Ilić i Boško Prostran, u takmičarski međunarodni program uvrstili 27 filmova.

Ove godine će i  regionalni program Jug-jugoistok, koji je poznat kao prateći program festivala, predstavljati deo takmičarskog programa. Selektor ovog programa je Greg de Kjuir. Ovogodišnje "Alternative" počeće u sredu 9. decembra od 20 časova sa prvim Takmičarskim programom, a trajaće do nedelje 13. decembra

Svi takmičarski programi pratiće se preko platforme VIMEO, i link će biti dostupan par sati nakon postavljanja.

Na sajtu alternativefilmvideo.rs zainteresovani mogu pronaći sve informacije i usmerenje na linkove za praćenje programa.

Alternative Film/Video festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.

Festival omogućava uvid u trenutno stanje novih filmskih i video tendencija u regionu i svetu. Osnivač festivala je Dom kulture “Studentski grad”, redakcija Akademski filmski centar.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..