FEST #ZaAniku – Partibrejkersi, S.A.R.S., KKN i drugi na humanitarnim koncertima za Aniku Manić

uto, 27. oktobar 2020 - čet, 29. oktobar 2020
Beograd,

FEST #ZaAniku – Partibrejkersi, S.A.R.S., KKN i drugi na humanitarnim koncertima za Aniku Manić. Partibrejkersi, Eyesburn, S.A.R.S., Kanda Kodža i Nebojša i još nekoliko sjajnih bendova nastupiće naredne nedelje bašti kluba Fest za malu Aniku! U bašti kluba Fest biće održana serija  humanitarnih koncerata “FEST #ZaAniku” na kojima će se prikupljati sredstva za lečenje male Anike Manić. Sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica za ove koncerte biće uplaćena za lečenje male Anike Manić.

U utorak, 27.oktobra od 19h nastupiće S.A.R.S., KANDA KODŽA I NEBOJŠA i MAIKA. Ulaz: 1200 RSD. Facebook event: ovde

Dan kasnije, u sredu 28. oktobra od 19h sviraju  BESTBEAT, FUZZBOX i VIS LIMUNADA. Ulaz 1000 RSD. Facebook event: ovde

U četvrtak, 29.oktobra u 19h za Aniku sviraće PARTIBREJKERS, EYESBURN i MOONCAGE. Ulaz: 1200 RSD. Facebook event: ovde

Anika Manić je devojčica koja boluje od retke, progresivne i terminalne neuromuskulatorne bolesti sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba – zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo nijedna. SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru. A mišići, pošto ne dobijaju signal da se pokreću, miruju i atrofiraju. To počinje sa velikim grupama mišića kao što su ruke, noge, vrat, ali posle nekog vremena atrofiraju i mišići za gutanje, kašljanje i disanje.

Anika je imala sreću, ako se to može reći za bilo koga sa ovom bolešću, da je rođena u vreme kada postoji nešto što može da se uradi. Od svog drugog meseca Anika prima Spinrazu, terapiju koji može da uspori progres bolesti. Na žalost, kako vreme odmiče, Anikino disanje i gutanje su sve slabiji i potrebno je sve više aparata i pomoći da se Anika održi u životu.

Ali nada postoji! Genska terapija Zolgensma daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori. Dosad prikupljeni podaci o Zolgensmi snažno ukazuju na efikasnost genske terapije na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji kod Anike sve više slabe. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila ”novi gen” koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život.
Prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu Zolgensma genske terapije i troškove lečenja, kao i za putne troškove i smeštaj.

Anikina porodica se obraća svim dragim ljudima dobre volje da u ovome pomognu.

Za Anikin dug i lep život! Budimo humani!

Pomozimo Aniki!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65
Uplatom na devizni račun: 160600000073290242
IBAN: RS35160600000073290242
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: ovde
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: ovde

Za Anikin dug i lep život: ovde


Club Fest
Gradski park br.2,"Pinki",', Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..