"Azerbejdžan - zemlja vatre" otvara svoja vrata u Beogradu!

sre, 19. april 2023, 18:00 h

U sredu 19. aprila u 18 časova u Palati umetnosti Madlena je otvaranje pod nazivom "Azerbejdžan - zemlja vatre".  Ovaj jedinstveni događaj trajaće od  19. i 20.aprila i idealna prilika da otkrijete kulturu koja je bogata i jedinstvena i kao takva je doprinela svetskoj kulturnoj baštini. Program događaja obuhvata  kratki film "Azerbejdžan - zemlja vatre". Prisutni će imati priliku da vide i predstavu azerbejdžanske narodne igre koju izvode članovi Državnog ansambla azerbejdžanske pesme i igre Fikrete Amirove. Gosti večeri upoznaće se i sa  drevnim tradicijama tkanja ćilima u Azerbejdžanu.

Prisutni će moći da uživaju i u izložbi, koja obuhvata tradicionalne azerbejdžanske tepihe "Azerhalča", izložbu "Gurama" pačvork gospođe Lejle Hasijeve, izložbu "Karabah" Nacionalne azerbejdžanske nošnje, dizajnera Gulnare Halilove, kao i izložbu crteža tušem i apstraktnih slika inspirisanih arhitekturom Baku-a i lepotama Apšeronskog poluostrva od umetnice Jevgenije Turkoglu.

Takođe će biti organizovana degustacija azerbejdžanskog čaja i "pahlave" - najpoznatijih nacionalnih slatkiša. "Pahlava" je bogat desert napravljen od tankih slojeva peciva sa medom i seckanim orasima. Ova tradicionalna poslastica potiče iz Azerbejdžana, ali je prihvaćena kao internacionalno omiljena od strane mnogih kultura širom sveta!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..