POČINJU LETNJE GRIFONSKE NOĆI U ZAPROKULU

POČINJU LETNJE GRIFONSKE NOĆI U ZAPROKULU
čet, 21. jul 2022, 20:00 h
Beograd, Srbija

Po prvi put ekskluzivni program Letnje grifonske noći, održaće se u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) tokom jula i avgusta, u srcu Dorćola gde se nalazi i najstarija beogradska vinova loza, u ulici Rige od Fere broj 4. Već u četvrtak, 21. jula sa početkom u 20 časova u specijalnom letnjem izdanju tribine HRIŠĆANSTVO I FILM ekskluzivni gost biće filmski reditelj Milutin Petrović, sa kojim će moderator Vladimir Kolarić razgovarati o rediteljskim rešenjima, scenama suđenja Isusu Hristu i hrišćanstvu u holivudskim ostvarenjima i stvaralaštvu našeg gosta.

Milutin Petrović je filmski, televizijski i pozorišni reditelj, scenarista, producent, muzičar i univerzitetski profesor. Režirao igrane filmove „Zemlja istine, ljubavi i slobode“, „Jug-jugoistok“, „Agi i Ema“, „Petlja“ i „Nečista krv: Greh predaka“, brojnih televizijskih programa i dokumentarnog filma „U ime naroda“. Autor je knjige „Pedeset dva idealna filmska vikenda“.

ČIP FESTIVAL pod sloganom NOĆI POEZIJE U ZAPROKULU održaće se u četvrtak 28. i petak 29. jula sa početkom u 20 časova. Svojim delima predstaviće nam se mladi srpski pesnici sa dve specijalne gošće: Anom Ristović i Radmilom Petrović. Zaprokul otvara letnju scenu pesnicima i publici, oslobađa nove prostore, a kroz noći poezije vodiće nas Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda 2.

Za sve koji ovo leto provode u Beogradu osmisli smo interesantan program koji će premijerno otvoriti letnju scenu Zaprokula. Tokom jula i avgusta održaćemo niz zanimljivih tribina, jedinstvenih večeri poezije, potom ekskluzivne razgovore sa savremenicima i inovativne izložbe koje velikane umetnosti predstavljaju u novom svetlu.

Partner Zavoda u održavanju Letnjih grifonskih noći je JKP Zelenilo Beograd.
 
Programi se održavaju na letnjoj sceni Zavoda, u ulici Rige od Fere broj 4, a kalendar Letnjih grifonskih noći možete pronaći na sajtu Zaprokula na linku >>


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..