24. MEĐUNARODNI FESTIVAL PODVODNOG FILMA

24. MEĐUNARODNI FESTIVAL PODVODNOG FILMA
sub, 26. decembar 2020 - ned, 27. decembar 2020
Beograd,

24. Medjunarodni Festival podvodnog filma održacć se u Beogradu 26. i 27. decembra u  STAROJ  KINOTECI, Kosovska  11 uz  sve propisana epidemiološke mere. Jedan deo filmova može se pogledati ONLINE na Fascebook stranici Festivala LINK >> Organizator Festivala je Klub podvodnih aktivnosti “ BEOGRAD.” Međunarodni festival podvodnog filma u Beogradu je jedinstvena prilika da zavirite u podvodni svetda saznate više o tome kroz filmove, fotografije i sastanke sa autorima i ostalim podvodnim entuzijastima. Međunarodni Festival Podvodnog Filma u Beogradu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu  Grada Beograda , Saveza ronilaca Srbije – SOPAS i Saveza Ronilaca Beograda.

Moto Festivala je «NEKA VODE UVEK BUDU ČISTE», a filmovi koji će se prikazati na Festivalu su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.
 
Filmovi se takmice u dve kategorije: PC PRO CATEGORY (professional productions) velike produkcije TV kuce i IC Film category: IC INDEPENDENT CATEGORY (amateur film makers, independent producers) nezavisni producenti.
 
Selekcioni žiri je odabrao 91 fim IC kategorije  i  10 filmova PC kategorije od pristiglih filmova.

Filmovi domaćih autora na 24. Međunarodom festivalu podvodnog filma:
 
- AMFORIN VODIČ KROZ SVET MORSKIH ZIVOTINJA , Gordana Zdjelar, Branko Knežević
- MORE BEZ NAS, Gordana Zdjelar
- ČISTAČ BAZENA, Branko Knežević
- BRAVE, TRY THE CAVE? Željko Bajkin, Dubravka Vojnović, Milica Taušanović
- IGRA, Željko Bajkin, Dubravka Vojnović, Sara Nikčević
- MAGIC OF EGYPT, Janko Vasiljević
- SILENCE, Vladimir Bodiroga
- OUR WATER, Slavko Kostić
- CHARMOLYPI, Milinkovic Dragomir Clauss
- UNDERWATER METROPOLIS - REEF VISITORS, Dragan Milutinovic
 
Organizazori festivala poručujju - Nadamo se da će u Beogradu, svakog decembra uvek biti divne plave boje i da će međunarodni festival podvodnog filma opstati, dovodeći svet u Beograd, i odvodeći Beograd u svet!  Zato dođite, kako bi zajedno produžili lepu plavu tradiciju u našoj Kinoteci u Beogradu.


Kinoteka
Kosovska11, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..