Predstavljanje knjige o radovima Katarine Zdjelar

Predstavljanje knjige o radovima Katarine Zdjelar
ned, 29. decembar 2019

U nedelju 29. decembra u 18 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti, održaće se promocija knjige pod nazivom „U pauzi (Vladimir)” koja podrazumeva objedinjene analize nedavnih radova umetnice Katarine Zdjelar. Zdjelar u svojoj praksi, koja se već više godina unazad sprovodi kroz medij videa, preispituje narativ i kulturološko značenje unutar asocijacije jezika, glasovnih, govornih ali i telesnih izraza. Knjiga objedinjuje tekstove autora kao što su Kejt Brigs, Sabet Bučman i Luci Koter koji se bave umetničikim radovima kao što su AAA (Mein Herz) iz 2016. godine, Not A Stub Not A Pile (Dance for Dore Hoier) iz 2017. godine, Mi Lifetime (Malaika) iz 2012. godine.

Knjiga je objavljena povodom istoimene izložbe „U pauzi (Vladimir)” koja je održana u instituiciji Kunstverein iz Salzburga tokom prošle godine čiji je kustos bio Seamus Keali.

Na početku promocije biće prikazan video rad Katarine Zdjelar Not a Pillar not a Pile iz 2017. godine u trajanju od 10 minuta.

Knjigu i rad će predstaviti umetnica zajedno sa kustoskinjom Jelenom Vesić.
 
Katarina Zdjelar (Beograd, 1979) je umetnica sa sedištem u Roterdamu i Beogradu. Radovi umetnice prikazani su na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u institucijama kao što su Kunstverein Bielefeld, Muzej savremene umetnosti Vitoria-Gasteiz, Srpski paviljon na 53. Venecijanskom bijenalu, MACBA Barcelona, MNAC Bukurešt, Centar za savremenu umetnost De Appel, Amsterdam, 5. Bijenale Marakeša, Muzeum Sztuki Lodz, Galerija savremene umetnosti elektrane Toronto, Vitte de Vith Centar za savremenu umetnost, Roterdam, HMKV u Dortmundu, Muzej savremene umetnosti Beograd, MuHKA Antverpen, Muzej savremene umetnosti Seul, Muzej Stedelijk Buro Amsterdam i dr.
 
www.katarinazdjelar.net

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..