Beogradska premijera predstave RAW PLAY – igra sa 6 života

Beogradska premijera predstave RAW PLAY – igra sa  6 života
pet, 27. decembar 2019
Beograd,

U BITEF Teatru u petak 27. 12. u 20h -  Raw Play – igra sa šest života  je interaktivna pozorišna predstava o problemima mladih ljudi. Rečenica koja vam na prvi pogled  zvuči kao najava za edukativni komad – zapravo krije surovu pozorišnu igru u kojoj publika putem mobilne aplikacije upravlja životima (tj. životnim ishodima) likova na sceni zaglavljenim u limbu između volje sudbine i volje publike. Predstava je nastala iz dugotrajnog istraživanja po iskustvima i arhivama zatvorenih institucija koje su otvorile svoja vrata i pustile neispričane priče u svet.

U njima žive ljudi koje ne vidimo i zapravo ne možemo da vidimo, bivajući zaslepljeni neosetljivošću svoje svakodnevice koja je uvek sama sebi dovoljna i sama sebi cilj.  

Poigravajući se životima šest ljudi, u ovoj, u suštinskom smislu – društvenoj igri, publika se do kolena uvlači u blato u kome ti likovi žive i, rukovodeći se svojim dobrim namerama – direktno ilustruje onu staru izreku o tome gde takve namere vode.  
Istraživački proces je kroz tekst i koncept Bogdana Španjevića, svedenu i preciznu režiju Aleksandre Jelić i brutalnu igru šest glumaca dobio silovitu pozorišnu formu – u kojoj beg u ravnodušnost jednostavno nije moguć.  Ogoljeno, snažno i suptilno. Sirovo.

Igraju: Bojana Kovačević Gajin, Tanasije Ćakić, Jovan Mijović, Hana Japundžić, Vedran Borovčanin i Tamara Milojević. Muziku je radio Vladimir Pejković, a scenografiju i kostim Boris Čakširan.

Predstava je produkcija ApsArt Centra za pozorišna istraživanja uz podršku organizacije Juventas iz Podgorice i programa Mladi u riziku od socijalne isključenosti finansiranog od strane Evropske unije.

Rezervacija karata: od 10 – 14h i od 18 – 20h na tel: 069.899.24.00 ili mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Predstava nije za mlađe ispod 16 godina.


Bitef Teatar
Skver Mire Trailović 1, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..