Bez buke: Ana Avramov / KC Rex

Bez buke: Ana Avramov / KC Rex
pet, 27. decembar 2019
Beograd,

U petak, 27. decembra, sa početkom u 19:30h, u Kulturnom centru REX održaće se poslednji koncert u ovogodišnjem serijalu Bez buke. Prednovogodišnji koncert održaće Ana Avramov sa bendom koji čine Pavle Ljubenović, Jovan Pavlović (Technicolor Lies) i Ivan Ertemi. Muzika Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizma. Jednostavnost svedene, distorzirane pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljivo melanholične boje. Njen muzički stil kreće se unutar koordinata dream pop-a, shoegaze-a i noise pop-a sa izletima u bluz, pshilodeliju, indie ili postrok.

Anin kontraalt vokal kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotišući, moćan, senzitivan, intiman, dok je neki porede sa PJ Harvey, neki sa Neil Young-om, neki je nazivaju ženskim Bob Dylan-om, a neki čak ženskim Tom Waits-om.

Ana Avramov je u novembru 2018. objavila svoj EP album Open Heart za izdavačku kuću Kontra, a album je dobio najviše ocene kritike regiona i bio uvršten u većinu regionalnih muzičkih listi i prikaza.

Pre svog solo rada, Ana je bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda In Absentias, a nastupala je po najznačajnijim festivalima regiona sa bendom, ali i samostalno. (MENT festival, Exit, Festival Uličnih Svirača, Devet, IndirektShowcase Festival, Bez Buke...)

Bez buke radi na struju ali na način koji forsira drugu vrstu elektriciteta od onog sa mreže. Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije, muzike glasne i tihe, koje se percipiraju po sopstvenom raspoloženju. Uz Bez buke može i da se razgovara i uživa uživo ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživo uživa.

Ako vam je prva asocijacija soba i kućni ambijent, ok, da, ali ipak ne. Možda bolje da na ovo gledate kao na studio sa nekud odnetim vratima, uđete, izađete, dah svežeg vračarskog vazduha. I podržite izvođače koji će pokazati zašto su baš oni odabrani.

Ulaz na koncert je besplatan.

Projekat Bez buke je podržan od strane Sekretarijata za kulturu Grada Beograda za 2019. godinu.


Kulturni centar REX
Maksima Gorkog 17/a, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..