BEOGRADSKI KONCERTI KANADSKOG TURNING POINT ANSAMBLA

BEOGRADSKI KONCERTI KANADSKOG TURNING POINT ANSAMBLA
sre, 17. maj 2023 - čet, 18. maj 2023
,

Gosti iz Kanade, ansambl TURNING POINT, nakon nastupa na čuvenom Muzičkom bijenalu savremene muzike u Zagrebu, a u okviru svoje evropske turneje, održaće koncert u Beogradu u sredu, 17. maja u sali Beogradske filharmonije u 20 časova. Predvođen dirigentom Ovenom Anderhilom, u društvu izuzetnih solistkinja, soprana Robin Dridžer Klasen i čuvene izraelske violistkinje Rivke Golani, kanadski ansambl izvešće dela R. Mari Šafera, Majkla Pepe, Helene Skljarov, Majkla Kolgrasa, Rite Uede, Ovena Anderhila i Ane Sokolović.

Koncertu će prisustvovati i kompozitori Rita Ueda i kanadsko/srpski kompozitor Majkl Pepa, kome će ovom prilikom biti uručena ZAHVALNICA za izuzetan doprinos promociji srpskih kompozitora i izvođača, koju mu dodeljuje osnivač Centra lepih umetnosti Gvarnerijus, Jovan Kolunžija. Karte za ovaj koncert su u prodaji na biletarnici Beogradske filharmonije po ceni od 500 dinara.

Na drugom beogradskom koncertu kanadskih umetnika, koji će se održati u četvrtak, 18. maja u 20 časova u sali Ustanove Gvarnerijus, publiku očekuje svetska premijera kompozicije Boriše Sabljića, koja je deo njegovog doktorata na Univerzitetu u Torontu, kao i kompozicije Doroti Čeng, Majkla Pepe, Džefri Rajana, Ovena Anderhila, Ane Sokolović,  Hoze Evanđeliste, Frederika Šipickog, Boriše Sabljića, Nurula Hodže, Režo Maroa i Katarine Ćurčin. Ovom koncertu prisustvovaće kompozitori Majkl Pepa i Boriša Sabljić a karte po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati mejlom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 066/8028-368.
Organizator oba koncerta je Ustanova kulture Gvarnerijus.
 
Osnovan 2002. godine od strane članova muzičara, Turning Point Ensemble (TPE) je veliki kamerni ansambl (16 instrumentalista i dirigent) okupljen oko ideje da se poveća razumevanje i uvažavanje muzike komponovane tokom poslednjih sto godina. Ansambl je izgradio snažnu međunarodnu reputaciju izvanrednim muziciranjem i povezivanjem osnovnog repertoara 20. veka sa savremenim delima, kroz posebno osmišljene programe i inovativne prezentacije. Kompletnog ili fleksibilnog sastava, između malog kamernog ansambla i simfonijskog orkestra, TPE nastupi nude simfonijsku paletu sa senzibilitetom kamerne muzike. Pored koncerata, turneja i snimanja, ansambl redovno realizuje inovativne interdisciplinarne produkcije uključujući opere i saradnju sa plesom, pozorištem, vizuelnom umetnošću i pokretnim slikama.    
    
    
 

 


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..