Re:connect festival Konferencija „Zeleni gradovi“ (Green cities)

Re:connect festival Konferencija „Zeleni gradovi“ (Green cities)
sub, 22. oktobar 2022 - ned, 23. oktobar 2022

Treći deo Re:connect festivala u u Pančevu, predstavlja konferenciju „Zeleni gradovi“ (Green cities), koja ima za cilj da podrži zelenu tranziciju grada Pančeva, tako što će okupiti vodeće stručnjake iz različitih oblasti i lokalnu zajednicu kako bi zajedno ponudili viziju Pančeva kao pametnog i zelenog grada. Vodeći domaći i svetski stručnjaci - arhitekte, urbanisti, ekolozi, biolozi i aktivisti i lokalna zajednica okupiće se na konferenciji u subotu, 22. oktobra da razgovaraju o razvoju grada Pančeva i predlože ideje koje će poboljšati kvalitet života građanima Pančeva. Konferencija će istražiti teme kao što su urbana mobilnost, urbana priroda - vraćanje prirode u gradove, transformacija industrijskog nasleđa u ekološke ili kulturne centre, obnovljivi izvori energije...

Program ove konferencije sadrži panel na temu ’’ZelenI gradovi’’, u  kojem će učestvovati Maks Švitala (Max Schwitalla), arhitekta iz Berlina poznat po  Urban shell  konceptu, Ranko Božović, inženjer (Blue green system solutions) i Ana Zatezalo, pejzažni arhitekta (Urban nature koncept).

Pored ovog panela, planiran je i NGO panel pod nazivom „Zeleni gradovi kroz vizuru civilnog društva“, kao i otvaranje izložbe „Instrumenti upravljanja integralnim urbanim razvojem na primeru grada Pančeva“ (izložba završnih master radova generacije studenata 2014/2015: Master akademske studije Integralni urbanizam Univerziteta u Beogradu, Arhitektonskog fakulteta).

Da podsetimo, Re:connect festival organizuje kompanija CWP i podeljen je u tri dela, sa osnovnim ciljem da se osnaže veze ljudi i prirode i podrži zelena tranzicija grada Pančeva. Prvi deo festivala „Čarobna šuma“ odigrao se u junu i bio je posvećen najmlađima. Drugi deo festivala „Umetnost i kultura  u službi održivosti“ odigrao se u septembru, i doneo uzbudljv program i umetničke projekte na temu zaštite životne sredine.

Treći deo festivala, konferencija “Zeleni gradovi” (Green cities) očekuje nas u subotu 22. oktobra u zdanju Svilare u Pančevu od 14.00 časova.

Svi programi Re:connect festivala su besplatni, a svi zainteresovani da isprate konferenciju ’’Zeleni gradovi’’, mogu se prijaviti putem ovog linka: PRIJAVA ZA GREEN CITIES KONFERENCIJU.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..