Počinje glavni program “Nišvila”

Počinje glavni program “Nišvila”
čet, 11. avgust 2022 - ned, 14. avgust 2022
,

Glavni muzički program Nišvil džez festivala, koji počinje večeras u 19:30, otvoriće Rojaze Nišville jazz band, nakon čega će na sceni izaći ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo Beti Đorđević. Earth, Wind & Fire Experience, koji predvodi čuveni gitarista i član originalne postave ovog kultnog soul funk benda Al McKay, nastupiće pred kraj prve večeri festivala. Prve večeri publici će se od 19:30 predstaviti domaći sastav Nišville Rojaze Project Band koji je ove godine nastupao i na festivalima u Belgiji i Francuskoj. Ovaj bend predvodi pevačica Zlata Marinković, a pored nje se nalazi još sedmoro muzičara. Glavni program Nišvila trajaće od 11. do 14. avgusta.

Ljubitelji džeza će imati prilike da od 20:30 slušaju ovogodišnju dobitnicu nagrade "Nišvila" za životno delo džez i soul pevačicu Beti Đorđević i neke od njenijh najvećih hitova. Na sceni će sa njom biti i propratni bend.

U ovoj godini sam imale neke važne nastupe i događaje, kao što je Kombank dvorana, promocija novog CD-a i na kraju ovo je kruna svega toga - nagrada našeg najprestižnijeg festivala u državi i ja se nadam da će nam živeti još mnogo godina - rekla je Beti.

Sa “Počnimo ljubav ispočetka” preći će se na zvuke tajlandskog sastava Koh MR Saxman Band.

Posle 22 sata publici će se predstaviti i najuticajniji i najupečatljiviji gitarista i kompozitor Kurt Rosenwinkel koji iskorak u muzičkom pravcu pravi sa bendom Caipi, koji prestavlja raznoliku mešavinu međunarodnih muzičkih vizionara.

Posetioci će moći da uživaju i uz nastup benda Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience koji predvodi legendarni gitarista Al McKay. On je pred večerašnji koncert govorio o prošlim vremenima, saradnji sa značajnim muzičarima, a publika ga je podsetila i na 1975. godinu.

Al McKay drugi put u Srbiji; foto: T. T. Tada su on i originalna postava ovog sastava kao predgrupa Santani oduševili sve prisutne u hali Pionir, pa će mu na Nišvilu biti drugi nastup u Srbiji.

Veoma sam srećan što sam ovde u Nišu na "Nišvilu". Večeras možete da očekujete sve ono što je karakteristično za Earth, Wind& Fire, zadovoljstvo mi je raditi sa njima - rekao je Al McKay.

Reči hvale imali su za svog predvodnika i članovi benda.

Raditi sa njim je san, sva trojica smo odrasli slušajući muziku gospodina Al McKay-a. Počastvovani smo da radimo s njim, najbolje od njega što smo naučili je poruku mira, harmonije i ljubavi koju je preneo svim fanovima šriom sveta - istakli su članovi benda.

Ljubitelji ove muzike mogu da očekuju planetarne hitove poput "September", "Feeling Happy" i "Sunshine", kao i "Boogie Wonderland" koju je producirao u tandemu sa pevačem benda.

Program prve večeri zatvoriće šestočlani argentinski sastav La Malbec Orchestra, a koji pokriva velike klasike latinoameričkog bolero žanra.



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..