Vlatko Stefanovski i orkestar 30 harmonika u Herceg Novom

Vlatko Stefanovski i orkestar 30 harmonika u Herceg Novom
uto, 16. avgust 2022, 21:00 h

Spektakularan koncert proslavljenog balkanskog gitariste Vlatka Stefanovskog i orkestra 30 harmonika na otvorenoj sceni tvrđave Kanli kule. Publika će biti impresionirana novom muzičkom avanturom proslavljenog balkanskog gitariste Vlatka Stefanovskog i bogatstvom zvuka Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista pod dirigentskom palicom Predraga Kostovića. Spektakl na otvorenoj sceni Kanli kule zakazan je za 16. avgust od 21.00 u Herceg Novom.

Stefanovski je sa Kragujevačkim akademskim orkestrom akordeonista pripremio poseban repertoar u okviru koga će izvesti ljubavnu temu iz filma "Cinema Paradiso" i druga Morikoneova dela, popularne koncerte argentinskog majstora Astora Pjacole i par kompozicija samog Stefanovskog.

Ulaznice su u prodaji online putem prodajne mreže tickets.rs, po jedinstvenoj ceni od 2.500 dinara.

Ovo će biti jedinstvena prilika da publika upozna sa neverovatnom snagom i virtuoznošću jednog od najboljih orkestara harmonika u ovom delu Evrope. Orkestar je prilagodio svoj način sviranja i svoj program Vlatkovom maniru sviranja, koga svi znaju kao genijalnog improvizatora, za koga tajne na gitari ne postoje.

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog rocka. U svojoj bogatoj karijeri može se pohvaliti mnogim uspešnim saradnjama sa velikim svetskim i domaćim muzičarima.

Svima dobro poznat makedonski gitarista Vlatko Stefanovski počeo je da svira gitaru sa 13 godina. Osnovao je grupu “Leb i sol” koja je postala jedna od najpopularnijih na sceni bivše Jugoslavije, sa 13 izdatih albuma. Stefanovski je već tada stekao status kultnog gitariste i bio na turnejama širom sveta. U godinama koje su usledile, Stefanovski je napravio vrlo uspešnu solo karijeru.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista osnovan je 2018. godine sa ciljem promocije harmonike kao akademskog instrumenta. Imajući u vidu da je prostor na kome živimo vekovima bio na raskrsnici Istoka i Zapada, velika je sreća da su se uticaji obeju strana reflektovali u najpozitivnijem smislu na umetnost sviranja ovog instrumenta, te grad Kragujevac na svetskom nivou biva prepoznat po svojoj školi harmonike. ,,Muzika koju izvodi Kragujevački akademski orkestar akordeonista ima sve: emociju, sadržaj, virtuoznost...”, orkestrom diriguje Predrag Kostović.





<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..