Dani Evrope u Srbiji - DAH Teatar i EU Delegacija

Dani Evrope u Srbiji - DAH Teatar i EU Delegacija
ned, 9. maj 2021

Povodom Dana Evrope, Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa DAH Teatrom priprema umetnički karavan “Evropa je ovde” u 11 gradova Srbije. Dogadjaji će se odvijati tokom celog maja. Na gradskim trgovima pojaviće se vrata iza kojih Vas čekaju umetnici iz evropskih gradova. Dan Evrope koji se održava 9. maja svake godine slavi mir i jedinstvo u Evropi. Datumom se obeležava godišnjica istorijske Šumanove deklaracije. Na govoru u Parizu 1950. godine, Robert Šuman, tadašnji francuski ministar spoljnih poslova, izneo je svoju ideju za novi oblik političke saradnje u Evropi, koji bi rat među evropskim narodima učinio nezamislivim.

Tim povodom, u okviru programa “Evropa je ovde”, DAH Teatar koordiniše i realizuje umetnički program koji na kreativan način otvara vrata za komunikacju sa evropskim gradovima.

EU delegacija i DAH Teatar povezuju umetnike i građane iz Evrope sa građanima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Vršacu, Pirotu, Valjevu, Užicu, Negotinu, Kragujevacu i Kraljevu.

9. maj   - Beograd – Program počinje u 12h i traje do 18h. Vrata će biti postavljena u Knez Mihajlovoj ulici ispred kulturnog centra Servantes. Umetnici se menjaju na svakih sat vremena, tako da će publika tokom dana, kroz vrata, moći da zaviri u različite EU gradove i upozna se sa njima.

Vidimo se u nekom od ovih gradova uskoro!


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..