Predstava Kretanje 24. marta u na sceni Bitef teatra

Predstava Kretanje 24. marta u na sceni Bitef teatra
sre, 24. mart 2021, 19:00 h
Beograd,

U sredu 24. marta u 19:00 u Bitef teataru odigraće se predstava KRETANJE u režiji Jovane Tomić, a po tekstu Dimitrija Kokanova. Projekat Kretanje je imerzivna predstava koja omogućava publici da, krećući se kroz različite prostore pozorišta Bitef, uroni u šest različitih svetova, gde ljudi i prostori - kao što su na primer fabrika i bašta - pričaju intimne monologe o usamljenosti. Upotrebom govora ali i savremenog plesa, šest različitih priča u šest različitih, intimnih prostora, pruža doživljaj ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti za publiku, zahvaljujući blizini izvođača, plesača i glumaca, interaktivnosti, malom broju publike (sedam u jednom prostoru, ukupno trideset pet) i aktivaciji čula dodira, mirisa itd.

Sadržajno ali i celokupnom formom izvedbe, iniciraće se kolektivno kretanje, kao impuls za izlazak iz komfort zone. Glumci će svojim monolozima u formi ispovesti problematizovati ekskluzivnost imanja vremena i prostora da se suočiš sa problemima koji te muče, da o njima progovoriš i da ih proživiš.

Jovana Tomić (1990) osnovne diplomske i master studije završila je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku pozorišne i radio režije u klasi Alise Stojanović. Režirala je predstave Gospodin Biderman i piromani (Atelje 212), Kabare Nušić (Pozorište Zoran Radmilović, Zaječar), Lolita (Madlenianum), Bosonogi u parku (Narodno pozorište Subotica), If twice rotates the weather  vane/ Waiting for future  (Paolo Grasi), Izlaženje (Teatarmaher), Urnebesna tama (Atelje 212), Svaki put kao da je prvi (Kruševačko pozorište), Lisistrata (Narodno pozorište Subotica), Natan Mudri (Jugoslovensko Dramsko pozorište), Livada puna tame (Narodno pozorište Beograd), Krv crvenog petla (Narodno pozorište Niš). Dobitnica je prve nagrade Radio Beograda 2 na konkursu „Neda Depolo“ za radio-dramu.

Dimitrije Kokanov (1986) je dramaturg, dramski pisac i scenarista. Zaposlen je kao stalni dramaturg Pozorišta Atelje 212 u Beogradu. Dobitnik je nagrada Borislav Mihajlović Mihiz za dramski opus 2017. godine. Pobednik je konkursa za savremeni originalni dramski tekst Slobodan Stojanović sa dramom Letači i konkursa Zoran Radmilović sa dramom Vilinska prašina. Tekst Ovde izveden je u sklopu projekta Show me Heaven u Mestnom muzeju u Ljubljani. Drame Vilinska prašina, Ja nisam Voren Biti, Prizori konstruisanog odnosa, Boli Kolo i Kretanje imale su javna čitanja u zemlji i regionu, objavljene su u različitim antologijama, zbornicima i kao samostalna izdanja. Jedan je od autora projekta To Feel or Not to Feel sa Markom Grabežom i Majom Kalafatić. Autor je scenarija za nagrađivane kratkometražne igrane filmove Sve je više stvari koje dolaze i Nikog nema rediteljke Jelene Gavrilović koji su prikazani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima. Redovni je saradnik kao pisac i reditelj dramskog programa Radio Beograda. Jedan je od scenarista TV serije Jutro će promeniti sve. Kao dramaturg je sarađivao sa velikim brojem reditelja u različitim pozorišnim institucijama u zemlji: Atelje 212, Narodno Pozorište Beograd, Jugoslovensko dramsko pozorište, Bitef Teatar, Malo pozorište Duško Radović, Beogradsko dramsko pozorište, Narodno pozorište Subotica i dr.

Režija: Jovana Tomić

Tekst: Dimitrije Kokanov

Dramaturgija: Olga Dimitrijević
Scenografija: Jasmina Holbus
Kostim: Selena Orb
Muzika: Luka Mejdžor
Dizajn svetla: Izvanredni BOB

Igraju: Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić, Milica Stefanović, Pavle Mensur

Fotografija: Nenad Šugić


Bitef Teatar
Skver Mire Trailović 1, Beograd
<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..