FUSION MAKES SENSE NA KOLARCU

FUSION MAKES SENSE NA KOLARCU
sre, 23. decembar 2020, 19:00 h

U okviru koncertne sezone Make Sense, orkestar Muzikon u saradnji sa džez kvartetom Schime organizuju koncert Fusion Makes Sense u Velikoj dvorani Kolarca, a koji će se prikazati onlajn zbog epidemiološke situacije u okviru Agelast Session – a na istoimenom YouTube kanalu 23. decembra od 19 časova. Slušaoci će imati priliku da čuju žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa džezom. Orkestar će izvoditi autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Pored nekih već poznatih, biće izvedeno i nekoliko premijernih kompozicija ovog džez kvarteta, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić. 

Ovo je treća koncertna sezona Make Sense. Dva koncerta su održana u septembru - Nature Makes Sense u Botaničkoj bašti i Midnight Makes Sense - ponoćni koncert na terasi Kvake 22. Tokom prethodnih sezona, Muzikon se igrao sa formom i programom. Od onih u velikim salama, do onih u tramvajima, koncerti Muzikona variraju od premijernog izvođenja prve simfonije Aleksandra Sedlara, preko sviranja Queen- a, Beatles- a i Zeppelin- a, natupa sa Borisom Berezovskim, Stefanom Milenkovićem, turneje u Kini sa filharmonijom iz Salcburga, do malih nastupa na raznim lokacijama i neobaveznih svirki za sugrađane.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i inofrmisanja Republike Srbije iz oblasti savremenog stvaralaštva za 2020. godinu i od strane SOKOJ- a. Livestream prenos i produkciju koncerta podržali Hooloovoo i ProductionPool.

Event: OVDE

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..