Otvaranje izložbe "Tehnološki višak" Gorana Stojčetovića i Madam Bvlgari

Otvaranje izložbe
pet, 14. februar 2020
Belgrade, Srbija

Ulična galerija vas poziva na izložbu "Tehnološki višak" u petak 14. februara od 20h. Autori izložbe su Goran Stojčetović i Madam Bvlgari. Na izložbi će biti predstavljen izbor radova nastalih u digitalnoj kolaboraciji dva umetnika, čiji je opseg mnogo širi i dugotrajniji. "Samo gusta magla i smog se mogao videti kroz prozore Centra za Psihomehanička Istraživanja. U mračnoj i zagušljivoj biblioteci, Stojčetovića, nadaleko čuvenog psihovizuelnog istražitelja, dočekao je Direktor. Vapaji malih aparata i delova mašina ispunjavali su prostor, a cigareta osvetljena dramatičnim snopom, pušila se na oba svoja kraja. I Stojčetović je pripalio.

Već je bio pripremljen. Šifra “M”.

Po znojavom dlanu vrteo je plastični USB štapić, a škripavi mali robot mu je, gegajući se, pred noge spustio njen dosije. Madam Bvlgari, dovedena u Centar od strane policije. Na zahtev uprave “Kolubare”. Pritužbe su beležile da senzualno opšti sa mašinama i “navodi ih na likovnosti”, neretko im utičući na budući samohod. Stojčetovićev Metod, možda je bio jedini izlaz. U virtuelnoj ćeliji sedela je Madam, oko nje se graciozno kretalo na desetine mikro robota. Stojčetović je sa svog USB štapića učitao podatke u Centralni Drajv. Uz pesmu mašina, Madam je otpočela preuzimanje i interpretaciju podataka".

Tehnološki Višak, niz je odabranih dokumenata jedne transcedentalne komunikacije. Izbor radova predstavljenih na izložbi: DJ Žeks, Jovanović, Karleuša Lav, Miljenik naroda, Minimax, Nemanja, Nežna žena, Svetlana i Vuk Drašković.


Mikro Art, Ulična galerija
Terazije 27 - Bezistan, pešački prolaz , Belgrade
<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..