Veče beogradskih priča - najveći kabare u Beogradu

Veče beogradskih priča - najveći kabare u Beogradu
sub, 18. januar 2020
Beograd,

U "Kombank dvorani", nekadašnjoj Velikoj sali Doma sindikata, u subotu, 18. januara biće održan nesvakidašnji spektakl pod nazivom "Veče beogradskih priča". Domaćin je poznati novinar i književnik Zoran Nikolić, autor brojnih knjiga o istoriji grada, ali i šarmer koji je u mnogo navrata publici približavao najlepše priče iz prošlosti na boemski i duhovit način.          
Nastup će pratiti brojne fotografije nekadašnjeg gradskog ambijenta, kao i fantastični snimci iz Programskog arhiva RTS. Posebnu dinamiku ovoj večeri podariće gosti, poznati kao zaljubljenici u Beograd.

Pred publiku će izaći ansambl "Legende" koji nastavlja svoju kultnu karijeru sa novim pevačem, kao i Ljuba Ninković, muzičar čiji akordi su obeležili mnoge beogradske ljubavi. Njegov brat, sjajni glumac Slobodan Boda Ninković izmamiće osmehe na njemu svojstven način, a popularna novinarka i urednik RTS Rada Đurić predočiće publici kako naizgled ozbiljan novinarski posao može da ima drugu, toplu, ljudsku i duhovitu stranu. Arhitekta, pisac i fotograf Budimir Buda Novaković duhovito će dočarati obrise još nekih važnih gradskih vragolija...

Podsećamo, Nikolić je karijeru započeo sada već kultnom knjigom "Beograd ispod Beograda", koju je koautorski napisao sa Vidojem Golubovićem, a usledili su "Masonski simboli u Beogradu" kao i roman "Grad tajni". Svoju posvećenost misterijama našeg grada uobličio je i kroz dvotomnu knjigu "Tajna Novog Beograda" koju potpisuje sa novinarkom Mirkom Radonjićem, a kruna dosadašnje karijere mu je knjiga u tri toma "BG priče" koja obuhvata petogodišnji rad na prikupljanju najlepših pripovesti o našem gradu. Sve njegove knjige imaju višestruko ponovljena izdanja i najtopliji prijem kod publike. 

Domaćin ove večeri je napravio izuzetan spoj istraživačkog rada sa pripovedačkim predstavljanjem rezultata onoga što je pronašao. Tako je Nikolić i autor brojnih televizijskih emisija, kao i turističke ture koja traje već punih osam godina, a vodi sugrađane kroz tajne Beogradske tvrđave i njenih podzemnih objekata.

Sve njegove priče odišu iskrenim, boemskim prizvukom, toliko važnim u očuvanju duha ovog grada. Zato su Zoran Nikolić i prijatelji odlučili da publiku pozovu među linije koje su uvek spajale beogradska srca. Uz tvrdnju da je beogradsko "šmekersko" lice njegovo najveće blago, "lična karta", razlog zašto oni koji pokušaju da napuste uvek u njega žele da se vrate... Zato vas Zoran Nikolić i prijatelji pozivaju na pogled ka prošlosti kao na potrebu da dobrog prijatelja pogledate u oči.

Beograd je svakome dobar prijatelj.

Ovog puta on to želi da vam kaže i dokaže.


MTS dvorana
Trg Nikole Pašića 5/a, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..