20. Summer3P Festival – Dve decenije entuzijazma

20. Summer3P Festival – Dve decenije entuzijazma
pet, 22. jul 2022 - ned, 24. jul 2022

Dvadeseti jubilarni Summer3P festival održaće se od 22. do 24. jula na novoj, izuzetno atraktivnoj lokaciji pod sloganom “20 years of being different”. Kompleks bivše kasarne Petar Drapšin (druga kasarna) između Subotice i Palića, biće mesto na kome će Summer3P proslaviti dve decenije entuzijazma uz jedinstvene izvođače savremene elektro scene, koji će biti spoj svega onoga što je Summer3P oblikovalo tokom 20 godina u muzičkom smislu, a radioničarski program obuhvatiće sve teme kojima se Summer3P bavio dve decenije, sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustava u modernom stvaralaštvu.

Svoj nastup potvrdila je Nakadia, dama sa Tajlada koja poslednjih 20 godina nastupa na svim stranama sveta. Pored nje, publika će moći da uživa u nastupu OC & Verde iz Velike Britanije, svoju muziku prikazaće i Khainz iz Švajcarske, Marko Felinger iz Hrvatske, a iz Londona stiže Siniša Tamamović, koji je svojevremeno nastupao i na Trenchtown festivalu. Domaću podršku pružiće izvođači koji su tokom 20 godina nastupali na Summer3P festivalu i svojom muzikom uticali na razvoj elektro scene u Subotici i regionu.

“20 godina se trudimo da na Summer3P dovedemo izvođače iz cele Evrope, ponosni smo na našu istoriju i nasleđe koje imamo. Summer3p je uvek predstavljao i predstavljaće drugačiji vid provoda od onoga na šta smo navikli, negujući savremene trendove, kako kroz muzički doživljaj, tako i kroz umetničko sportski program. Dve decenije, Summer3P nudi prostor svima koji žele iskoristiti svoje potencijale ili predložiti pojedinačnu ili grupnu inicijativu u domenu kulture i umetnosti. Svi dnevni programi su besplatni a za Porodični dan ulaznice se ne naplaćuju, jer smatramo da je u redu ne biti orjentisan isključivo ka profitu, već pokazivati i dokazivati da entuzijazam i energija grupice ljudi može doneti 20 godina postojanja u skladu sa nazivom našeg udruženja “AŠC”, Anti Šund Corporation – education 4 the nation”, poručuju iz organizacije predstojećeg, jubilarnog, Summer3p festival.

Publiku tokom dana očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 24. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajniji i bogatiji nego predhodnih godina.

Uskoro možete očekivati detaljnije informacije o programu.

Summer3P sa ponosom nosi EFFE etiketu (Europe for Festivals – Festivals for Europe) i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Europian Festival Awards je 2009. godine u Londonu uvrstio fotografiju sa Summer3P festivala među 10 najboljih festivalskih fotografija u konkurenciji od 35.000 a od 2010. Godine, Summer3P uvršten je u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije, 2015. godine dobio je priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma, a o uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian, uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..