U petak, 20. avgusta u Parobrodu

U petak, 20. avgusta u Parobrodu
pet, 20. avgust 2021
Beograd,

U petak, 20. avgusta u Parobrodu Vas očekuju dva događaja. Prvi je izložba fotografja „Tranzicije“ Nedžada Horozovića u 19h i isto veće u 20h,  National Geographic panel u okviru međunarodnog festivala umetničke fotografije FOTORAMA fest. U okviru TRANZICIJE
Nedžada Horozović - Fotografija ima istu ulogu kao i filozofija: to je sredstvo kojim se otjelovljuje potraga. (Pierre Poulain).

PSIHOTERAPIJA

U januaru i februaru 2016. godine svaki dan mi je počinjao sa psihoterapijom. Svaki dan sam i izlazio sa fotoaparatom. Htio sam da taj mjesec borbe sa ovisnošću i depresijom “zapamtim” sa po jednom fotografijom koju bih napravio za svaki dan. Nekad ih je bilo i više, a nekad jedva jedna.

DISONANCE GRADA
(SarajevoBeograd, BeogradSarajevo)

Živeći u Beogradu i Sarajevu, Sarajevu i Beogradu, na relaciji između ova dva grada, postavljajući sebe u odnos prema njima i njih jedan prema drugom, pokušavam razumjeti taj odnos i skupa sa njima sazrijevati i mijenjati se. Svaki od gradova je mjesto sjećanja, tuge, radosti, širokogrudosti, sitničavosti, srama, straha, iskušenja, ljutnje, fokusa i rasipanja energije, topline, ljubavi, strasti, sigurnosti… Velika i snažna zgusnutost doživljaja i utisaka odjednom koji fotografija može, bar donekle, u svojoj lažnoj istinitosti, da istrpi, da podnese i prenese. Ove slike ovih gradova jesu i želja za razrješenjem, pomirenjem, ili ponovnim stavljanjem u sukob, želja koja je ista i koja nastavlja da se mjenja…želja koja traje.

FOTORAMA u 20h, UK Parobrod

Jedanaesti po redu Međunarodni festival umetničke fotografije FOTORAMA fest počinje u četvrtak 19. avgusta i traje do 22. avgusta. Drugog dana festivala, posle 11 godina, Fotorama Fest će se po prvi put predstaviti publici sa jednim vanserijskim dešavanjem, van matičnog Kragujevca. Fotorama fest i UK Parobrod organizovaće panel Nacionalne geografije na kojem će biti predstavljeni svi aspekti života profesionalnih dokumentarnih fotografa i njihova lična iskustva.

Na panelu sa publikom svoja  iskustva podeliće  neki  od najeminentnijh svetskifh fotografa kao što su  Lin Džonson (National Geographic Washington) i Erika Larsen  (National Geographic Washington)   kao i  Andriana Mereuta (Moldavija) i Sanja Knežević (National Geographic Srbija)

Ulaz je slobodan.

Dobrodošli!


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..