DEV9T ĆE OVE GODINE TRAJATI SKORO CELO LETO

DEV9T ĆE OVE GODINE TRAJATI SKORO CELO LETO
sre, 14. jul 2021 - ned, 18. jul 2021

DEV9T, interaktivni umetnički događaj, koji je prethodnih godina postao jedinstven u regionu što zbog lokacije, što zbog koncepta,  ove godine će pokušati da nadoknadi sve propušteno u prethodnom periodu, te će se desiti u novom formatu, koji će biti relaksiran od ograničenja i trajaće skoro celo leto. Programski sadržaj je već definisan za prva dva produžena vikenda u Ciglani i to od 30. juna do 4. jula i od 14. – 18. jula. U inat svim neslobodnostima koje smo proživeli i  preživeli, slobodno možemo reći da će Dev9t ove godine trajati celo  leto. Imamo mnogo radova koji su pristigli još na zimu  i koje ćemo, među prvima,  prikazati u Arakisu. 

Aktiviraćemo  sadržaj  na  Livadi,  SK8  rampu  i  dobro  poznatu  kafanu.  Nedelja  je  i  dalje  P orodični dan…  U  saradnji  sa  koncertnom  agencijom  Odličan  Hrčak  donosimo  i  poseban,  koncertni  deo  programa pod nazivom “Provetravanje na Dev9t” kojim se pridružujemo osvežavanju kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima.”- saopštili su organizatori.

PROVETRAVANJE NA DEV9T

Provetravanje  je  projekat  trajnog  osvežavanja  kulturnog  prostora  u  regionu,  koji  predstavlja  odgovor  na potrebe  mladih.  Cilj  projekta  je  aktivna  podrška  mladim  ljudima u kretivnom upotpunjavanju njihovog slobodnog vremena, pružanje pomoći i razvoj  njhovih afiniteta, otkrivanje i aktivno podticanje mladih talenata.

Provetravanje je kulturna akcija koja je prethodnih godina periodično, širom Srbije  “vetrila” kulturni prostor. Po potrebi… Ta potreba ukazala se ponovo i akcija je neophodna više nego ikada ranije.

Misija Provetravanja se u potpunosti poklapa sa misijom Dev9t, pa tako u Ciglanu stiže  program “Provetravanje na Dev9t” i donosi live nastupe velikog broja bendova (četvrtkom, petkom i subotom sa početkom u 21h) i to ovim redosledom:

-  1. Jul – BJESOVI
-  2. Jul – REPETITOR
-  3. Jul – KANDA KODŽA I NEBOJŠA

30.6-4.7.& 14.7-18.7.

-  15. Jul – KRALJ ČAČKA
-  16. Jul – OBOJENI PROGRAM
-  17. Jul – ARTAN LILI

Cene ulaznica za program “Provetravanje na Dev9t” biće uskoro saopštene.

TEMA JE KLATNO. KONKURS JOŠ UVEK TRAJE.

Osim noviteta u muzičkom programu, ovogodišnje izdanje biće obeleženo već ustanovljenom  temom KLATNO, za koju je vizual radio Slavimir Stojanović Futro.

Klatno je telo koje se njiše oko ravnotežnog položaja, a kao inicijalni korak za razvoj oscilacija potrebna je aktivna  sila. Sa prvim zamahom stvoriće se energija koja će se vremenom  menjati, ali se neće zaustavljati.

Ako ne postoji druga sila da ga zaustavi, klatno će raditi zauvek. Dev9t želi da da taj početni vetar u leđa, inspiraciju za stvaranje i delovanje kako bismo aktivirali  svakodnevnicu i dali joj novu energiju za pokret.

Jer, sam pokret je stvaranje, a stvaranje je umetnost.

Svi zainteresovani, treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima  su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i  strip i odgovore na temu, a ako im tema nije inspirativna, svakako mogu poslati svoje radove i predloge koji se slažu uz opštu temu Dev9t. Sve informacije moći će naći na Dev9t Instagram i FB profilima.

O tome kako i na koji način će dela biti izložena i predstavljena, Dev9t će se blagovremeno izjašnjavati. S  obzirom da se Dev9t ove godine dešava u potpuno novim i drugačijim  okolnostima, organizatori se obavezuju i na primenu svih mera i preporuka koje se odnose  na sve direktne i indirektne učesnike u organizaciji i održavanju ove umetničke smotre, koje budu važile u tom trenutku, ali i da će pažljivo pratiti situaciju u narednom periodu  i svaki sledeći korak planirati preventivno, svesno i savesno, znajući da je zdravlje svih nas najvažnije.

#silakojapokreće #klatno #dev9t #stvarajdalje

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..