Evropska Noć pozorišta na Voždovcu

Evropska Noć pozorišta na Voždovcu
sub, 28. novembar 2020 - ned, 29. novembar 2020

PET PREDSTAVA ONLINE - Ovogodišnja međunarodna manifestacija Noć pozorišta u Srbiji se održava pod sloganom „Između devetog i desetog čina“. Većina predstava u okviru manifestacije u subotu 28. novembra i nedelju 29. novembra biće održana online zbog epidemioloških mera. Centralni program u Beogradu biće održan na Voždovcu, tačnije u SC „Šumice“. Publika će preko youtube linka moći da pogleda pet predstava. Program počinje čudesnom bajkom „Lepotica i zver“ u izvođenju Mašinog pozorišta. Za najmlađu publiku i u nedelju biće izvedena predstava „Vitamini“, autora Cvetina Aničića.

I ove godine ljubitelji poezije uživaće u scenskom igrokazu „Najveće ljubavi“, Nenada Utješinovića (subota od 17 sati), dok u nedelju u istom terminu Svetlana Sretenović će izvesti monodramu „Pismo nepoznate žene“. Ni ovoga puta neće izostati ni jedna od komercijalnijih predstava iz prethodne goine. Mlade glumce Nikolu Ugrinovića i Anđelu Radjić gledaćemo u hit predstavi Studija Bis „Kad neko zazvoni“, reditelja Božidara Đurovića.

Noć pozorišta na Voždovcu organizuju Tangram centar i Voždovači centar Šumice u saradnji sa Fondacijom „Noć pozorišta“ i uz podršku beogradske opštine Voždovac.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..