II seminar PREPA(R)KINGa: Rex kao scena i Rex na sceni/scenama vizuelnih umetnosti

II seminar PREPA(R)KINGa: Rex kao scena i Rex na sceni/scenama vizuelnih umetnosti
sub, 13. jun 2020

Seminar se održava 13. juna u 13h putem on-line platforme Jitsi Meet a link će biti objavljen u subotu pred seminar i na Facebook stranici i putem newsletter-a kao i na sajtu KC REX. Iz najave prvog seminara: "Ime Kulturnog centra Rex bilo je i ostalo zvučno na nezavisnoj beogradskoj umetničkoj sceni. Taj dojam važi i za pripadnike mlađih generacija koji nisu imali priliku da isprate Rexov program iz druge polovine 1990-ih i 2000-ih, pa čak i za one koji su umetničku scenu krenuli da prate oko 2017. godine kada se Rex preselio iz svog dotadašnjeg prostorija u Jevrejskoj ulici, i samim tim ostao bez prostora za izvođačke umetnosti".

U okviru programa „REX PREPA(R)KING" Jelena Mijić i Darko Vukić, vizuelni umetnici mlađe generacije, imali su priliku da istražuju arhive i sećanja aktera i akterki scena vizuelnih umetnosti vezanih za istoriju Rexa. U subotu 13. maja  održaće se konsultativni seminar na kom će oni izneti osnovna zapažanja iz svojih dosadašnjih istraživanja, izvedenih realizacijom intervjua sa akterima i akterkama tadašnje i sadašnje scene/scena, konsultovanjem kataloga i raznih arhivskih materijala.

Više podataka o cilju i sadržaju seminara kao i izlagačima možete naći na ovoj stranici sajta KC Rex
Snimak izlaganja i diskusija sa prethodnog seminara može se naći na ovom linku.
//
Projekat REX PREPA(R)KING realizuje se povodom 25 godina postojanja KC Rex. Obimna i teško pregledna produkcija vezana za centar i njegove raznovrsne programe predmet je istraživanja nekoliko timova teoretičarki i teoretičara, umetnika i umetnica mlađe generacije. Projekat je pokušaj razmene i afirmacije znanja, sećanja i iskustava na nezavisnoj sceni, putem istraživanja arhivskih materijala i intervjuisanja aktera i akterki brojnih projekata i programa realizovanih u KC Rex.
 
Projekat se realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..