DANI OPERE NA KOLARCU - TAKMIČENJE OPERSKIH SOLISTA "LAZAR JOVANOVIĆ"

DANI OPERE NA KOLARCU - TAKMIČENJE OPERSKIH SOLISTA
čet, 23. januar 2020 - ned, 26. januar 2020
Beograd,

Pod sloganom „Pobeda koja znači!“ od četvrtka, 23. do nedelje, 26. januara, u Zadužbini Ilije M. Kolarca održaće se besplatni dani opere. Povod za ovaj praznik ljubitelja opere je internacionalno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“, iza koga stoji organizacija Kulturni element. Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“ sa pravom važi za jedno od najvećih i najznačajnijih operskih takmičenja u zemlji i šire, a ove godine se održava sedamnaesti put po redu. Ovo takmičenje je zbog svog renomea poznato u regionu i šire i zbog toga ne čudi da će se na ovogodišnjem takmičenju beogradskoj publici predstaviti preko 100 mladih solo pevača iz više od 10 zemalja sveta (Nemačka, Srbija, Grčka, Hrvatska, Turska i dr.).

Glavna nagrada, za koju će se boriti učesnici je prestižni solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, ali i finansijska nagrada u iznosu od 500 evra koju dodeljuje JCI Srbija. Pored toga, organizatori su pripremili još iznenađenja, kao i najznačajniji obim nagrada, koje je obezbedila kompanija JCI Srbija. Pokrovitelj ovogodišnjeg takmičenja je Rotary, a prijatelj takmičenja su GeloRevoice pastile.

Za vreme takmičenja ulaz na sve koncerte na Kolarcu je slobodan, a više informacija o takmičenju, kao i raspored i nastupi takmičara dostupne su na sajtu www.takmicenjelazarjovanovic.com

kao i na društvenim mrežama takmičenja „Lazar Jovanović“.


Kolarac
Studentski trg 5, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..