Beogradska zima počinje!

Beogradska zima počinje!
ned, 1. decembar 2019 - sub, 15. februar 2020

Na konferenciji za novinare održanoj u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 28. novembra 2019. godine, najavljen je početak manifestacije Beogradska zima pod sloganom „Svim srcem za Beograd“. U okviru "Beogradske zime", svim sugrađanima i gostima grada obezbeđeni su raznovrsni besplatni sadržaji, a sama manifestacija trajaće od 1. decembra 2019. do 15. februara 2020. godine. Pored tradicionalog Trga otvorenog srca, Ulice otvorenog srca i dočeka Nove godine u centru grada, zimu će obeležiti i klizalište koje će se ove godine biti postavljeno na Trgu Republike kao i mnogobrojne predstave i koncerti, Božić kod Xrama Svetog Save i Open air cinema na Trgu Nikole Pašića. 

Na konferenciji za štampu obratili su se:
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić
Gradski sekretar za kulturu Beograda Ivan Karl
Direktor CEBEF-a Damir Xandanović
Predstavnici sponzora manifestacije „Beogradska zima”
Ispred Pepsija - marketing manager Marija Trivan
Ispred Frikoma - generalni direktor Srđan Zlatičanin
Izvođači: Lepa Brena, Goca Trzan i Kiki Lesendrić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je manifestacija Beogradska zima značajna za grad Beograd iz nekoliko razloga, a pre svega zato što je Beograd grad koji živi od turizma.

Kako je rekao, Beograd će u 2019. imati za više od 10 odsto turista više nego prošle godine.

“Moramo da imamo događaje koji privlače turiste, a jedan od naših najznačajnijih događaja je doček Nove godine odnosno Beogradska zima - rekao je Vesić. U okviru te manifestacije pripremljen je bogat program za građane i goste srpske prestonice. Mi ćemo za ova dva i po meseca, koliko traje Beogradska zima, imati više od 700 sati programa, a prošle godine je bilo oko 500 sati programa", rekao je Vesić i dodao da će se program održavati na 18 lokacija u gradu, a da će osim toga biti organizovani i programi u svakoj prigradskoj opštini”. Ti programi su, dodaje, uglavnom namenjeni deci.

Beogradska zima je značajna za imidž grada. Mi promociju Beogradske zime vršimo u svim zemljama regiona, kao i u većini evropskih zemalja, a posebno onim zemljama odakle dolaze turisti u Beograd - rekao je Vesić.

Direktor Cebefa Damir Xandanović najavio je bogat i raznovrstan program Beogradske zime koji očekuje sve sugrađane i posetioce Beograda. Ovom prilikom u okviru same manifestacije najavio je koncert Bajage i instruktora, održavanje Megdana, održavanje besplatnih filmskih projekcija na Trgu Nikole Pašića u Kombank dvorani, Open Air cinema kao i program gradskog dočeka Nove godine ispred Doma Narodne Skupštine.

Osim prisutnih izvođača za doček Nove godine , Lepe Brene i Kikija i Pilota najavio je nastup Maje Berović kao i DJ Đuke.
Takođe najavljeni su i izvodjači za nastup 30. decembra; Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senidah, Cobi, Rasta, MS Stojan kao i DJ Đuka.

Gostima su se obratili i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl kao i predstavnici sponzorskih kompanija Pepsi, marketing manager Marija Trivan kao i generalni direktor Frikoma, Srđan Zlatičanin koji su ovom prilikom istakli podršku manifestaciji Beogradska zima.

Izvođači, Lepa Brena i Kiki Lesandrić najavili su spektakularan doček Nove godine dok je Goca Tržan najavila nastup na otvaranju klizališta na Trgu Republike.

Grad Beograd i Cebef za predstojeće zimske praznike pripremili su pregršt raznovrsnih programa koji će zabavnim i kulturnim sadržajima obogatiti gradske trgove i dvorane u želji da sugrađanima i posetiocima prestonice pruže nezaboravnu prazničnu atmosferu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..