Izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a u Velikoj galeriji SKC

Izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a u Velikoj galeriji SKC
sre, 19. oktobar 2022 - sre, 2. novembar 2022
,

Izložba stvaralaštva dizajna, koja se svake godine tradicionalno održava u organizaciji Dizajn sekcije ULUPUDS-a, ove jeseni objedinjuje radove 53 umetnika koji su svoj talenat iskazali u različitim medijima. Na ovogodišnjoj izložbi biće predstavljeno 85 radova iz više dizajnerskih oblasti koji će pružiti uvid u aktuelne tendencije u dizajnu. Izložba se, kao i svake godine, održava u dva termina – prvi deo možete pogledati od 19 oktobra - 2 novembra, dok će drugi deo izložbe biti od 8-22 novembra u Velikoj galeriji SKC-a.

„Svedoci smo da je dizajn postao polazna tačka za kreiranje proizvoda i usluga koje se mogu primeniti na različite sisteme, procedure, protokole i iskustva korisnika. Trendovi grafičkog dizajna menjaju se svake godine i neiscrpan su izvor inspiracije uspešnim grafičkim dizajnerima u postavljanju još većih standarda.

Zbog toga je godišnja izložba dizajna od izuzetnog značaja kako bi autori međusobno mogli da sagledaju rad saradnika, informišu se o aktuelnim trendovima i predstave svoje viđenje istih u savremenom dizajnu kao i da postave temelje budućih. Jer svrha dizajna je, na kraju krajeva, poboljšanje kvaliteta i uslova ljudskog života na celoj planeti“, izjavila je Tijana Stojiljković, istoričar umetnosti i autor uvodnog teksta kataloga izložbe.




SKC
,
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..