Festival FILMOVI NA ŠTIKLAMA

Festival FILMOVI NA ŠTIKLAMA
uto, 16. avgust 2022 - sub, 20. avgust 2022
Beograd,

Drugi festival filmskih autorki FILMOVI NA ŠTIKLAMA biće održan u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine od četvrtka 16. avgusta do subote 20. avgusta. Projekcije počinju u 20.30. Posle filmova biće održani razgovori sa autorkama filmova. Pod zajedničkim nazivom RIJALITI, u petak 19. avgusta, biće prikazani filmovi RIJALITI SA BELIM ŠTAPOM i RIJALITI U INVALIDSKIM KOLICIMA. Za razliku od ostalih filmova koji će biti prikazani u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine, projekcija ovih filmova biće održana u holu Kolarčeve zadužbine takođe sa početkom u 20.30 časova.

Ulaz na projekciju filmova pod zajedničkim nazivom RIJALITI je slobodan dok je ulaz za ostale projekcije 300 dinara.
 
Reč selektora: „Obimni korpusi rediteljki u okviru nacionalnih kinemaografija pojavljivali su se sa talasom feminizma i velikih turbulencija u postšezdesetosmaškom periodu. Okviri su najčešće traženi u domenu političkih i feminističkih aktivizama, što se poklopilo s ustoličenjem ženskog pisma u književnosti i naglašavanja intimizma, što je inače pojam koji je zapravo nailazio na otpore u pojedinim feminističkim krugovima.”

Ovim rečima uvaženog filmskog kritičara, Saše Radojevića prošle godine je najavljeno prvo izdanje FESTIVALA NA ŠTIKLAMA koji ove godine nastavlja da živi i slavi filmske autorke. Akcenat programa je na domaćim autorkama i to mlađe generacije koje su otvorenih očiju posmatrale svet i događaje oko sebe. Utiske o tim događajim će nam preneti kroz filmske priče koje će podeliti s publikom od 16. do 20. avgusta na Terasi i u holu Kolarčeve zadužbine. Posle projekcija slede razgovori sa autorkama.


Art bioskop
Uzun Mirkova 2, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..