Opera, balet i moda-Beograd s ljubavlju Renatu Balestri

Opera, balet i moda-Beograd s ljubavlju Renatu Balestri
sub, 18. septembar 2021, 20:00 h
Beograd, Srbija

18. septembra ove godine, u 20h, na velikoj sceni Narodnog pozorišta, agencija FABRIKA i Narodno pozorište organizuju ROOM concert “Opera, balet i moda-Beograd s ljubavlju Renatu Balestri”, posvećen čuvenom Italijanskom modnom kreatoru, Renatu Balestri. Program: Koncert orchestra Narodnog pozorišta sa gostujućim dirigentom iz Italije, Jacopom Sipariem Di Pescasseroliem. Želja organizatora je da ovim spektakularnim koncertom Renatu Balestri izrazimo zahvalnost za sve što je uradio prethodnih 25 godina za Srbiju i istovremeno napravimo kulturni događaj za pamćenje, gde će se okupiti njegovi brojni saradnici iz Srbije, ali i prijatelji kao što su Jacopo Sipari, Vesna Mandić i Milan Kovačević iz Fabrike, Jadranka Jovanović, Konstantin Kostjukov, njegova ćerka Federica Balestra…

1. deo koncerta: Odlomci iz baleta “Labudovo jezero”, Petra Iliča Čajkovskog. U okviru ovog dela koncerta, prvaci baleta Narodnog pozorišta, Bojana Žegarac I Jovan Veselinović će izvesti segment iz istoimenog baleta, u koreografiji Konstantina Kostjukova koji je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a manekeni  će u formi performansa prikazati najatraktivnije kostime koje je za ovaj balet kreirao Renato Balestra.

2. deo koncerta: omiljene arije Renata Balestre - Nastupaju: Giulia Bolcato - sopran(Italija), Carolina Lopez Moreno - sopran(Nemačka), Jadranka Jovanović – mecosopran, Jasmina Trumbetaš – sopran, Sanja Kerkez – sopran (Srbija)

3. Modni performans sa kostimima koje je Renato Balestra kreirao za operu Pepeljuga

Ono što povezuje prvi i treći deo koncerta su spektakularni kostimi Renata Balestre koje je radio za Narodno pozorište u Beogradu.


Narodno pozorište u Beogradu
Francuska 3, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..