Nataša Ilić otvara Kosmos u beogradskim Silosima

Nataša Ilić otvara Kosmos u beogradskim Silosima
pet, 27. avgust 2021

Izložba Nataše Ilić, pod nazivom Kosmos, biće otvorena u petak, 27. avgusta u izložbenom prostoru Re-Kreativnog centra Silosi Beograd. Ljubitelji slikarstva i arhitekture, ali i naučne fantastike, moći će da urone u kosmičke prizore i nestvarne prostore svakog dana u periodu između 19 i 23 časa, sve do 5. septembra. Posetioci će tokom trajanja izložbe svakodnevno imati priliku da u galeriji Silosa upoznaju umetnicu i razgovaraju sa njom. "Kosmos" je kolekcija slika nastalih u protekle dve godine iz prethodnih studija "Horizonti" i "Pejzaži gradova", a postavku čine 22 akrila na platnu većeg formata.

Kako Nataša Ilić navodi, "Kosmos" se sastoji iz dve struje: "Prva struja je prikaz apstraktne vizualizacije međuprostora planeta, zvezda, kosmičkih eksplozija, crnih rupa, crne materije i sila Univerzuma koje drže sistem, a druga struja gubi apstraktno i priča o jako udaljenim prostorima i dalekim pejzažima". Nataša Ilić je diplomirani arhitekta Univerziteta u Beogradu, a slikarstvom se profesionalno bavi od 2014. godine i iza sebe ima nekoliko samostalnih izložbi. Arhitekturu i slikarstvo je povezala sa dizajnom enterijera, od hotela preko individualnih stambenih jedinica, pa sve do javnih prostora.

Otvaranje galerije Silosa: ovde >>

Nakon zajedničke izložbe Svetlane Ninković i Sare Kujundžić, Kosmos će biti druga po redu postavka u galeriji Silosa koja će i ubuduće biti posvećena upravo ovdašnjoj umetničkoj sceni. I sam ulaz u galeriju je delo naše proslavljene muralistkinje Jane Danilović koja ovih dana radi na razradi i svojevrsnom nastavku murala "Gaia's Heart", zajedno sa našom svetski čuvenom grafiti umetnicom TKV (Saška Petković).

Silosi, kao svojevrsni spomenici brutalističke arhitekture na obali Dunava, novi život dobili su zahvaljujući "Gaia pokretu", neprofitnoj organizaciji koja u njima razvija programe iz oblasti umetnosti, obrazovanja, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine. U ovoj, svojevrsnoj "nultoj" godini Silosa, već su održane i konferencije na temu pčelarstva, degustacije meda, vina i pekarskih delikatesa, u saradnji sa ekoloških pokretom Supernatural, u okviru Silosa otvoren je i Medonosni vrt. Nedaleko od njega zasađene su i prve urbane bašte, dok će u bliskoj budućnosti Silosi sadržati i interaktivni muzej, event centar, kao i niz drugih sadržaja tokom cele godine.

Otvaranje bara ispred Silosa: ovde >>

Pored edukativnih programa, održani su i muzički događaji u organizaciji Lovefesta i Beata, na kojima su nastupali Anfisa Letyago i brojni domaći izvođači kao što je Kristijan Molnar, ujedno i muzički urednik Silosa, te njegovi brojni gosti koji su svakog vikenda nastupali u Ponti, letnjem baru u okviru Silosa. Među njima je i naša poznata voditeljka Una Senić, koja pored nastupa na svom serijalu "Full Moon" žurki, drži i humanitarne radionice kundalini joge. I ovogodišnji, dvostruki 54. i 55. Bitef stiže u Silose, i to sa festivalom savemenog cirkusa - "Cirkobalkana 9", koji će se od 16. do 25. septembra održati na poljani pre ulaza u zonu.

Ulaz u zonu Silosa nalazi se na kraju ulice Dunavski kej, broj 46, na Dorćolu, iza rampe nekadašnje fabrike “Žitomlin" i otvoren je za posetioce svakog dana od 12 časova do ponoći, a vikendom do 01h iza ponoći.

••••||||

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..