klub CK13 i Crime:Scene Records @DARK FEST

klub CK13 i Crime:Scene Records @DARK FEST
sub, 14. decembar 2019
Novi Sad, Srbija

Posle par godina pauze od poslednjeg Dark:Festa, CK13 će u subotu 14. decembra ugostiti 5 bendova koji će veče začiniti mračnom elektronikom i tvrdim gitarama. Festival je okrenut mračnijem zvuku i alternativnom izrazu jer, kako kažu organizatori, "takav izraz i ovakav festival jednostavno moraju postojati u ponudi novosadskih dešavanja jer zainteresovane publike itekako ima!". Start 'Dark Festa' je u 19h kada će prisutni moći da pogledaju projekciju kultnog koncerta "In Case You Didn't Feel Like Showing Up" američkog industrial rok sastava Ministry.

Nakon projekcije muzičko veče otvara mlada novosadska dark skupina YVITH kojima će ovo ujedno biti i prvi nastup. Inspirisani bendovima Jarboe. Swans, Alien Sex Fiend i Throbbing Gristle, ovaj dvojac najavljuje nojzični nastup prepun vriske i distorzije. Iza sebe imaju nekoliko singlova i EP postavljen na njihov Soundcloud. Nakon njih u 21h na scenu izlazi stari novosadski industrial projekat MRT da predstavi svoju verzikju oldschool industrial zvuka. MRT iza sebe ima 8 studijskih albuma i pravo su audio-vizuelno iskustvo za sva čula. Baziraju svoj zvuk na eksperimentalnoj muziki kraja sedamdesetih i početka osamdesetih uz povremeni upliv martial industriala. Nakon MRT, u 21:40 na scenu stupa bend koji nam dolazi po prvi put u Srbiju, to je hrvatski ebm/industrial projekat MIND TEARDOWN koji postoji već duži niz godina. Mind Teardown su svetski poznata i priznata ekipa koja iza sebe ima par albuma i mnoštvo singlova kao i remiksa. Recenzije njihovih izdanja po svetskim magazinima govore samo u superlativima. Alfa i omega benda Domagoj odogovarn je i za projekte Cyborgs on Crack i How Green is My Toupee, a ovom prilikom spremaju jednu pravu 80s feshtu dobrog ebm-a i mračnih synth zvukova koji će vas zasigurno pokrenuti na ples. Nakon Mind Teardown, na scenu će u 22:30 stupiti već dobro poznati novosadski industrial rok sastav DREDDUP. dreDDup iza sebe ima 8 studijskih albuma, mnoštvo Evropskih turneja i jedni su od pionira svog zvuka u Srbiji. Ne treba ih preterano predstavljati, osim naznake da su im nastupi energični, opasni i teatralni. Svoj set će ovoga puta začiniti nekim starijim pesmama. Kraj večeri rezervisan je za malo drugačiji zvuk, u pitanju je doom/stoner bend TENTACLE WIZARD koji iza sebe ima jedan studijski album a trenutno rade na završetku drugog. TW dobro su poznati novosadskoj publici i važe za jedno sjajno i glasno koncertno iskustvo. Samim tim što nastupaju sa dve bas gitare, negujući 70s i 80s doom/stoner rok zvuk, ovom prilikom predstaviće i neke nove numere koje ćemo tek čuti na novom albumu.

Važno je napomenuti da se ulaz do 21h neće naplaćivati i da mlađi od 18 godina NE PLAĆAJU ulaz (potrebno je samo da ponesu đačku knjižicu!

Cena redovne ulaznice na ulazu u klub iznosi: 300 dinara

stroga satnica:

>> 20:00 // door open
20:10 - 20:45 ► YVITH +++ experimental industrial
21:00 - 21:25 ► MRT +++ oldschool industrial
21:40 - 22:15 ► MIND TEARDOWN +++ ebm / industrial (HR)
22:30 - 23:15 ► DREDDUP +++ industrial rock
23:30 - 00:15 ► TENTACLE WIZARD +++ stoner doom

više informacija na samom FB eventu >>


Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..