Kiasmos prvi put u Beogradu!

Kiasmos prvi put u Beogradu!
sub, 14. decembar 2019
Beograd, Srbija

Sa velikim zadovoljstvom Apgrade najavljuje muzički događaj kojim, uz nastup Chrisa Liebinga 28. decembra u okviru CDE, zatvara izuzetnu sezonu 2019. U pitanju je gostovanje islandskog projekta Kiasmos koji je već nekoliko godina jedno od najinovativnijih novih imena na elektronskoj sceni. Domaću DJ podršku pružiće Bokee i Coeus a ulaznice su već u prodaji po prvoj ceni od 800 RSD na blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs. Zanimljivo je i da će u svega mesec dana beogradska publika moći da vidi i Olafura Arnaldsa na koncertu u Sava Centru 20.11 sa svojim samostalnim repertoarom, a zatim i Kiasmos u DJ izdanju, 14.12. na događaju u Hangaru Luke Beograd.

Duet Kiasmos čine Olafur Arnalds, kompozitor ovenčan BAFTA nagradom, i DJ Janus Rasmussen čiji zajednički muzički izraz predstavlja spoj akustičnih instrumenata kao što su koncertni klavir, bubnjevi i gudački kvartet sa jedne strane, i elektronskih paterna, glitch uzoraka i hipno ritmova kreiranih na vintage sintisajzerima, ritama mašinama i tape delay uređajima.

Poznati su kao omiljeni izvođači većeg dela moderne scene, u rasponu od Bonobo do Tale Of Us, koji su i remiksovali njihove originalne radove. Njihov zaštitni znak je melodijska osećajnost spojena sa klupskim ritmovima, nešto što je pokrenulo čitav talas sličnih ili srodnih projekata na sceni, i obezbedilo im vrlo šaroliku publiku, od fanova minimal tehna do zahtevnijih koji dolaze iz voda nove eksperimentalne muzike. Kiasmos su danas ne samo predvodnici novog trenda već i headlineri prestižnih muzičkih događaja širom planete, od Sonara do Reworks.

U prethodnim sezonama, Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su Tale of Us, Laurent Garnier, Maceo Plex, Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Moodymann, Miss Kittin, Helena Hauff, Modeselektor, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Vaal, DJ Tennis, Guy Gerber i mnogi drugi.



HANGAR
Luka Beograd, Žorža Klemansoa 37, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..