SVAKI NADEŽDIN CVET - Samostalna izložba Maje Milovanović

SVAKI NADEŽDIN CVET - Samostalna izložba Maje Milovanović
sre, 8. septembar 2021
Centar za likovno obrazovanje – Šumatovačka - Beograd, Serbia

Otvaranje samostalne izložbe Maje Milovanović, u okviru galerije Centra za likovno obrazovanje (Šumatovačka 122, Vračar), 08. septembra 2021. od 19 sati. Svaki Nadeždin cvet je izložba crteža i jedne slike (poliptiha) pod nazivom Oltar, i posvećena je slikarki Nadeždi Petrović.
Radovi su nastali po motivima, odnosno porodičnim fotografijama koje se mogu naći u monografijama i publikacijama o Nadeždi Petrović, i po reprodukciji jedne od slika ,,Kosovski Božuri”. Lajt-motiv na fotografijama/ izložbi je cveće, u raznim formama, onako kako je vidljivo u prizorima koji su poslužili kao motiv....

Jednostavno rečeno ne radi ništa drugo do onog što je radio Rembrant, Fajumski majstori, ikonopisac koji prenosi lik Xrista trudeći se da ga prenese što doslednije liku iz 6. veka, ili studenti na jednoj klasičnoj akademiji, ili u Šumatovačkoj školi. (deo teksta iz kataloga)

Maja Milovanović je rođena u Beogradu 1977.godine gde živi i radi kao umetnik i profesor Crtanja i slikanja u Srednjoj školi za dizajn. Magistrirala je 2005. na Fakultetu likovnih umetnosti Beograd. Dobitnik je nagrade za digitalnu fotografiju Bijenala umetnosti u minijaturi Gornji Milanovac 2010., i studentske nagrade Spinaker, za slikarstvo na završnoj godini studija 2000., FLU Cetinje. Realizovala je četrnaest samostalnih i učestvovala na više kolektivnih izložbi i prezentacija u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u Srbiji, Evropi i Americi.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana (uključujući i vikend) u periodu od 10 do 20 sati, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera koje su trenutno na snazi.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..