Izložba o Maradoni na Beogradskom mesecu fotografije

Izložba o Maradoni na Beogradskom mesecu fotografije
čet, 3. jun 2021 - pet, 18. jun 2021

Izložba „Maradona” na aktuelnom izdanju Beogradskog meseca fotografije biće otvorena od 3. do 18. juna na Sava Promenadi. Ova izložba predstavlja ekskluzivni izbor fotografija iz fotografskih arhiva argentinske novinske agencije Agency Télam, srpske agencije MN Press, kao i izbor radova iz arhive fotografa Dragane Udovičić i Aleksandra Dimitrijevića. Maradona je imao tri velike ljubavi: porodicu, fudbal i njegovu domovinu Argentinu, odnosno Latinsku Ameriku.

Zavoleo je i Srbiju nakon dve posete, prve u oktobru 1982, kada je postigao svoj čuveni gol na beogradskoj Marakani pred 95.000 gledalaca posle kojeg su usledile ovacije, kao i druge, 2005, tokom snimanja sjajnog Kusturičinog dokumentarca „Maradona by Kusturica”. U izobilju materijala, ova kolekcija sumira Maradonin život kroz već legendarne fotografije koje ne samo da dokumentuju trenutak, već i istoriju i osećanja. Izložba je realizovana uz podršku ambasade Argentine u Srbiji, Télam Agencia Nacional de Noticias, MN Press i Belgrade Water Front.

Festival se ove godine održava uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.
 
Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine a ovogodišnje izdanje je peto po redu. Uspeh festivala baziran je na tri jaka stuba: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..