25. Festival autorskog filma

25. Festival autorskog filma
pet, 22. novembar 2019 - sub, 30. novembar 2019

Dvadeset peto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u Beogradu od 22. do 30. novembra, a obeležiće ga premijere filmova koji su odneli prestižne nagrade na Berlinskom i Kanskom festivalu. Festival će započeti 22.10. projekcijom filma "Parazit" slavnog južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa, dobitnika "Zlatne palme" ovogodišnjeg Kanskog festivala. U pitanju je crna komedija sa elementima trilera koja suočava imućnu porodicu, opsednutu američkom kulturom i siromašnu - u nemilosrednoj potrazi za egzistencijom.

Ova porodična tragikomedija koja prikazuje neizbežni sudar koji nastaje kada Ki vo, najstariji nezaposleni sin porodice, dobije ponudu za dobro plaćen učiteljski posao u bogatoj porodici Park.

Veoma sadržajan program festivala upotpuniće i film izraelskog reditelja Nadava Lapida, "Sinonimi", koji je poneo najprestižniju nagradu Berlinskog festivala "Zlatni medved". Izraelsko-francusko-nemačka koprodukcija je, osim glavne nagrade Berlinskog festivala, osvojila i nagradu kritike FIPRESCI koja ga je opisala kao izuzetno originalno delo sa oštrom i suptilnom političkom porukom.

U okviru glavnog programa ovogodišnjeg festivala biće prikazano preko dvadeset ostvarenja od kojih će se do dvanaest filmova takmičiti za Gran Pri festivala "Aleksandar Saša Petrović".

Glavna sala i ove godine će biti Kombank Dvorana, dok će se festival održati i u Domu u omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu "Fontana", Centar za kulturu Vlada Divljan, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu- Kolarčeva zadužbina.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..