Koncert na Zidiću: Sara Džesika Panker

Koncert na Zidiću: Sara Džesika Panker
pet, 22. jul 2022, 20:00 h
,

U nastavku 10. koncertne sezone na Zidiću Doma omladine Beograda, 22. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće grupa Sara Džesika Panker, paklena petorka beogradske podzemne scene. Postoje od 2019. godine, iza sebe imaju dva hit singla i mnoštvo nastupa, a u planu je i debi album. Grupa neobičnog imena brzo je osvojila publiku, a kako su došli na ideju da nazovu svoju grupu kažu: "Ime našeg benda i kultna serija nemaju nikakve dodirne tačke, svaka sličnost sa pravim likovima je slučajna.

Neki vide taj kontrast kao razlog za ovakvo ime, neki misle da je zbog velike ljubavi prema seriji ili nekoj od glumica/likova iz iste, neki, pak, misle da je greška u kucanju i da bend veliča glavnu glumicu serije… Ima raznih mišljenja, što nam se stvarno sviđa, budi kreativnost u ljudima, baca ih u razmišljanje! Ima svega toga po malo, ali moraćemo svima da vam srušimo sneška, u pitanju je najviše igra reči i reakcija ljudi kada smo razmišljali o imenovanju benda."

Članovi benda su Jovan Bogdanović i Aleksandar Dubonjac (gitare), Nemanja Miković (bas), Nikola Vuksanović Vuksa (bubnjevi) i Lazar Dodig (vokal). "Pank za nas predstavlja slobodu, način da iskažemo šta nam smeta i šta nas boli, probleme koje mi vidimo i način na koji ih vidimo. Trudimo se da probudimo svest u ljudima, da im otvorimo oči. Pank je pokretač, pank tera ljude da se mrdaju, da skaču, da dižu svoj glas, da dižu pobune… Pank diže revoluciju!", poručuju momci iz grupe Sara Džesika Panker.

Prošle godine su odneli kući titulu “pobednika glasova publike” na “Wind Rock Up” demo takmičenju u Vršcu, kao i 3. mesto na generalnom plasmanu."Publike ima, dolaze iz raznih gradova da nas čuju, što nam dosta imponuje i znači nam da nastavimo sa svojim radom. Publika su u stvari naši drugari. Sa svima smo se upoznali, popili pivo, združili… Tako da su to sve naši prijatelji! Nemamo publiku, nemamo fanove, imamo drugare!", ističe ova pank petorka, i dodaje kako im je želja da sviraju po celoj Srbiji, ali i u regionu: "Kontakt sa publikom je srž postojanja bilo kog benda! Bez povratne informacije koju dobijete od publike, posle završene svirke ili pesme, bukvalno nema ničega! Ako nema feedbacka, nema ni vašeg benda. To je uzročno-posledično, jer da nismo imali dobar odziv publike na prethodnim koncertima, ne bismo bili ni ovoliko koncertno aktivni, odnosno zapitali bismo se šta mi tu radimo pogrešno?! Bilo je raznih situacija, od punih prostora, do samog osoblja lokala i nas iz benda. No, to pripisujemo svirkama na radni dan, slabijem marketingu i neimanju menadžera da nas više promoviše! Sve u svemu, nama je bitno da se mi dobro provedemo i izludujemo na bini, a automatski ta naša energija prelazi na publiku, sa publike na nas, opet sa nas na publiku, pa sa publike na nas…. Tako u krug…", zaključuju momci iz grupe Sara Džesika Panker, koji će svoju muziku predstaviti na Zidiću DOB ovog petka od 20 časova.


<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Putopisi, Intervjui..