Ben Böhmer, IDQ,, Andrew Meller i Lanna u Barutani

Ben Böhmer, IDQ,, Andrew Meller i Lanna u Barutani
sub, 2. jul 2022
,

Ovog vikenda na programu Barutane su jedinstveni live nastup jedne od najsjajnijih zvezda u usponu nemačke elektronske scene – Bena Böhmera i gostovanje Dyed Soundoroma iz čuvenog trija Apollonia. Do kraja jula nastupiće predstavnica berlinskog andergraund techno zvuka SPFDJ, pionir trance scene Talamsca i Nick Warren – ambasador elektronske muzike. Petak je rezervisan za Easy Tiger x Blender Party čiji je domaćin Marko Nastić, a specijalni gost legendarni Parižanin Dyed Soundorom. Njima će se za DJ pultom pridružiti Vladimir Dragaš i Kid Kimi. Sledeće večeri, u subotu, berlinski producent i live izvođač Ben Böhmer nastupiće premijerno u Beogradu. Sa njim će nastupati i IDQ, kojima će ovo biti jedini live nastup u našem gradu ove godine, Andrew Meller i Lanna.

Izvanredna produkcija Bena Böhmera privukla je izvođače iz čitavog spektra elektronske muzike, a među njima su i Stephan Bodzin, Bob Moses i Boris Brejcha, koji je Böhmera proglasio „umetnikom koji se najviše probio u 2020. godini“. Böhmerov debi album „Breathing“ objavljen za izdavačku kuću Anjunadeep krajem 2019. godine, dostigao je preko 50 miliona strimova, dok su ga njegovi drugi projekti poput singlova i remiksa koje je objavljivao za lejblove Anjunadeep, Future Classic i Hungry Music pozicionirali na vodeće liste na Beatportu. Njegov drugi album „Begin Again“ objavljen je krajem septembra prošle godine, a predstavlja Böhmerov dublji ulazak u alternativnu elektroniku u kolaboraciji sa nekim od najboljih indie izvođača, dok i dalje ostaje veran svom melodičnom house zvuku koji je njegov zaštitni znak. Njegov nastup za Cercle iz Kapadokije brzo je postao jedan od Cercle-ovih najuspešnijih strimova do sada sa preko 10 miliona pregleda u prvih šest meseci. Takođe, Böhmer je prvi umetnik koji je izveo live nastup za Kliemannsland – nemačku YouTube i Netflix senzaciju.

Jedna od trenutno najmoćnijih predstavnica berlinskog techno zvuka, harizmatična i ekstravagantna SPFDJ po prvi put nastupiće u Barutani u subotu 16. jula. Redovno se pojavljuje kao ključna dama Berghainovog najsavremenijeg programa na Säule flooru, kao i u međunarodno popularnim klubovima kao što su Bassiani u Tbilisiju, Concrete u Parizu i amsterdamski De School. Uobičajeno puštajući u intenzivno visokim tempom, SPFDJ istražuje techno, acid, EBM, hardcore i trance. Njen stil je Ben UFO nazvao „potpuno nemilosrdnim“, a kojem se sve više klabera pokorava.

Talamasca, jedan od najpopularnijih  psytrance izvođača i miljenik naše publike vraća se u Barutanu u subotu 23. jula. Ovaj pionir trance zvuka širom sveta poznat je po jedinstvenim live nastupima i kao jedan od lidera internacionalne trance scene.

Tradicionalni nastup jednog od veterana elektronske scene Nicka Warrena zakazan je za petak 29. jul. On je jednostavno rečeno ambasador elektronske muzike. Postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. I dan danas Nick Warren je na samom vrhu klupske scene, puneći klubove i arene širom sveta, od Londona preko Buenos Ajresa, do Burning Man festivala, implementirajući na plesne podijume svoj jedinstven muzički stil koji je mešavina progresivnih zvukova, dubokih melodija i groova.

Avgust u Barutani obeležiće heroina berlinske techno scene, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće – Ellen Allien, povratak techno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih live act izvođača Agents of Time.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.


<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..