KADA JE BITKA, NEKA BUDE UMETNIČKA!

KADA JE BITKA, NEKA BUDE UMETNIČKA!
čet, 30. jun 2022
Beograd, Srbija

Art Battle® je internacionalno takmičenje u slikanju uživo koje se odvija u 50 gradova na svetu, a sada prvog beogradskog pobednika očekujemo 30. juna u Dorćol Platz-u! Umetnici će se takmičiti u 3 runde, u trajanju od po 20 minuta. Slikari će pretvarati prazno platno u umetnička dela, dok će  publika imati prilike da uživa u vizuelnom događaju uz muzičku podršku DJ-a Miss Millie. Publika će moći da glasa i licitira za omiljenu sliku  preko Art Battle® aplikacije na samom događaju. „ Velika nam je čast što se za prvi Art Battle prijavilo puno izuzetnih umetnika iz Srbije, kao i iz regiona.

Nismo imali nikakvu strepnju što se tiče samih prijava, ali smo definitivno  prijatno iznenađeni brojem umetnika koji je poželeo da se takmiči na ovom, izuzetnom i nesvakidašnjem događaju.

Raduje nas činjenica da postoji potreba za ovakvim performansom, da su za njega zaintersovani i slikari kao  i  publika koja ima veliku ulogu u ovakvom obliku takmičenja.” – poručila nam je kroz osmeh Miona Čolović, jedan od organizatora Art Battle Serbia.

12 umetnika koji će imati priliku da se takmiče na prvom Art Battle turniru su:  Filip Daćevac, Magdalena Galliano, Nikolina Basara Vučurović, Hanna Dujmović, Ivana Milošević, Jelena Čuljić, Marija Jevtić Dajić, Bojan Stričević, Nebojša Anđelković Nele, Filip Grković, Andrej Čikala i Bojana Dejović.

Art Battle® turnir je nastao 2009. godine u Torontu, idejom Simon Plashkesa i Chris Pembertona da se spoje dve umetnosti, muzika i slikarstvo. Sve to pod okriljm noći grada, kada inspiracija radi bolje i brže, naročito jer je podstaknuta bodrenjem i navijanjem publike i njihovim znatiželjnim pogledima, kao i dobrom atmosferom uz muziku DJ-a.  Dok umetnici nastupaju, publika glasa za svog favorita.

Svaki Art Battle® događaj ima po 3 runde u trajanju od po 20 minuta. U datom vremenu, slikari daju sve od sebe da što bolje kreiraju svoje umetnično delo. Za to vreme publika glasa na licu mesta za najbolju sliku u svakoj rundi, a treća i poslednja runda donosi pobednika koji dalje može obezbediti plsman za državno, evropsko ili svetsko prvenstvo u slikanju.  

 Glasanje se odvija putem zvanične aplikacije Art Battle®-a, a ukoliko budete dovoljno uporni i brzi, za jedinstveno umetničko delo možete licitirati  i odneti ga kući.

Učešće za slikare je besplato.  Prijava putem zvaničnog sajta na artbattle.com/artists

Turniri Art Battle®-a su se proširili od Severne Amerike u Evropu, Rusiju, Brazil, Kinu i nastavljaju da rastu. Umetnici širom sveta su prepoznali vrednost ovakve ”borbe”, a to je naknadno rezultiralo  sve većim brojem ljubitelja umetnosti, ali i dobrog noćnog provoda.


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..