RADIONICE 8. STAR FILM FESTA

RADIONICE 8. STAR FILM FESTA
pet, 30. jul 2021 - ned, 15. avgust 2021

Ove godine, osim odličnih filmova, filmskih kreatora i najbolje publike Star Film Fest ugošćuje i odlični sadržaj programa među kojima zvjezdanu prašinu diže i ovogodišnje izdanje radionica. Od zvijezde do zvijezde, od ideje do ideje pa sve do filma. Radionica filmske dramaturgije na ovogodišnjem Star Film Festivalu bavi se idejom - razvijanjem ideje i istraživanjem što je to zapravo ideja je i kakve kreativne impulse, koji nam često nisu odmah očiti, ona sadrži. Pod vodstvom Patrika Gregureca, kroz individualni i zajednički rad polaznice i polaznici će raditi na analiziranju, detektiranju i sintezi svega što im se sviđa te će kao rezultat napraviti prvi korak prema svom autorskom glasu; i prvi korak prema svojoj ideji - ideji za film. Prijaviti se na radionicu dramaturgije možete putem Google obrasca

Filmska umjetnost ne bi bila filmska umjetnost bez filmske kritike. Pod vodstvom Ive Rosandić polaznici radionice filmske kritike će kroz dva dana radionice uz razgovor i analizu tuđih tekstova nastojati utvrditi osnovne pretpostavke, značaj i vrste pisanja o filmu. Uzevši u obzir individualne interese, spoznato će pokušati primijeniti u radu na vlastitim tekstovima od kojih će pojedini osvanuti i na službenim stranicama Star Film Festa. Prijaviti se na radionicu filmske kritike možete putem Google obrasca.

U suradnji s neprofitnom međunarodnom umjetničkom i produkcijskom platformom, Bacačima Sjenki, u sklopu projekta CinEd, održati će se zagonetna filmska radionica uz tajanstvenu filmsku projekciju jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora. Naziv filma, ime redatelja, glumaca i sadržaj filma neće biti poznat do same projekcije, a zagonetku filma na radionici će se rješavati pomoću niza pojedinačnih i grupnih kreativnih aktivnosti, uz pomoć slike, zvuka, glume i mizanscene. Prijaviti se na radionicu filmske kritike možete putem Google obrasca.

Zbog sveprisutnosti medija, medijska pismenost smatra se jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća te smo baš zato na ovogodišnjem izdanju pripremili i Okrugli stol medijske pismenosti. Zašto je medijska pismenost važna za sve uzraste? Zašto su važne kritičke vještine analiziranja i vrednovanja informacija? Zašto je važno znati interpretirati i razumjeti medijske sadržaje? Zašto je važno integrirati medijsku pismenost u obrazovni sustav? Samo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati sa Matijom Mrakovčić, Martinom Mladenović, Bojanom Ilčićem i Marijom Georgiev.

Te za kraj - egzotične projekcije i ambijentalna glazba, zvjezdano nebo iznad Siska učiniti će još čarobnijim. U organizaciji Egzoterra Kolektiva održati će se radionica Liquid light show. Ovaj oblik umjetničkog izričaja i tehnike oblikovanja rasvjete star je preko 50 godina. Karakterizira ga uporaba primitivnih alata, lako dostupnih potrošnih materijala (ulja, vode, boje) i grafoskopa. Prijaviti se na radionicu filmske kritike možete putem Google obrasca.

8. izdanje Star Film Festa od 26. do 28. kolovoza postati će mjesto inspiracije. Kroz umjetnički izričaj, kritičko razmišljanje, dijeljenje znanja i projekcije odličnih filmova, pozivamo Vas da podignete zvjezdanu prašinu s nama!

Za detaljne informacije o radionicama, vremenu i mjestu njihovog održavanja kao i za informacije o ostatku programa 8. Star Film Festa, pratite naše službene web i društvene stranice.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..